Æblegløgg - Opskrift på den lækreste æblegløgg/hvid gløgg

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Æblegløgg

Annonce udarbejdet for Santa Maria, men holdningerne er mine egne.

Æblegløgg med massere af varme krydderier og æblemost. Denne gløgg serverer min mor hver jul og den dufter himmelsk og smager så dejligt. En alkoholfri og meget børnevenlig gløgg, som alle kan nyde. Men hvis man nu er til en version med alkohol, så kan gløgg ekstrakten snildt blandes op med hvidvin i stedet for æblemost.

Selve gløgg ekstrakten er lavet med hele krydderier som kanelstænger, stjerneanis, kardemommefrø, vaniljestænger og hel ingefær. Alle disse krydderier er fra Santa Marias kæmpe udvalg af både stødte og hele krydderier. Nyd æblegløggen sammen med f.eks. disse Luciabrød, som jeg postede på bloggen i går. De er fyldt med Safran, som man også kan købe fra Santa Maria.  God fornøjelse!

Æblegløgg

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning + 12 t.
I alt + 12 t.

Ingredienser

Glögg ekstrakt til æblegløgg
Derudover

Fremgangsmåde

Gløgg ekstrakt

Kom alle ingredienserne i en lille gryde og varm det langsomt op til kogepunktet. Lad det koge svagt i ca. 30 min.

Stil gløgg ekstrakten koldt, så den kan trække til næste dag. Si den og kom på et rent skoldet glas eller  flaske. Opbevares i køleskabet. Den kan godt holde sig i en uge.

Ved servering

2,5 dl gløgg ekstrakt blandes med 1 L æblemost og varmes langsomt op til kogepunktet. Smages til med ca. 1 spsk. rørsukker afhængig af, hvor sød æblemosten er.

Hældes på varme glas og serveres med smuttede mandler og jumbo rosiner. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar