Annonce udarbejdet for Santa Maria, men holdningerne er mine egne.
Æblegløgg med massere af varme krydderier og æblemost. Denne gløgg serverer min mor hver jul og den dufter himmelsk og smager så dejligt. En alkoholfri og meget børnevenlig gløgg, som alle kan nyde. Men hvis man nu er til en version med alkohol, så kan gløgg ekstrakten snildt blandes op med hvidvin i stedet for æblemost.
Selve gløgg ekstrakten er lavet med hele krydderier som kanelstænger, stjerneanis, kardemommefrø, vaniljestænger og hel ingefær. Alle disse krydderier er fra Santa Marias kæmpe udvalg af både stødte og hele krydderier. Nyd æblegløggen sammen med f.eks. disse Luciabrød, som jeg postede på bloggen i går. De er fyldt med Safran, som man også kan købe fra Santa Maria. God fornøjelse!
Æblegløgg
Ingredienser
Glögg ekstrakt til æblegløggFremgangsmåde
Gløgg ekstrakt
Kom alle ingredienserne i en lille gryde og varm det langsomt op til kogepunktet. Lad det koge svagt i ca. 30 min.
Stil gløgg ekstrakten koldt, så den kan trække til næste dag. Si den og kom på et rent skoldet glas eller flaske. Opbevares i køleskabet. Den kan godt holde sig i en uge.
Ved servering
2,5 dl gløgg ekstrakt blandes med 1 L æblemost og varmes langsomt op til kogepunktet. Smages til med ca. 1 spsk. rørsukker afhængig af, hvor sød æblemosten er.
Hældes på varme glas og serveres med smuttede mandler og jumbo rosiner. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Kan man bruge frisk ingefær i stedet for tørret? Og i så fald, hvor meget? ✨?
Ja, et stykke på ca. 4-5 cm, skåret i skiver 🙂