Mit fredagshygge koncept er endelig tilbage efter en lille pause, og i dag står den på cookies. Mine meget populære chocolate chunk cookies har nu fået en opgradering i form af nødder og karamel. Dejen er nem at lave, da den blot skal røres rundt med en ske og ikke piskes. Dejen kan laves et par dage i forvejen, den skal bare opbevares på køl. Jeg har brugt en 70 % mørk chokolade, men du kan bruge lige den chokolade du bedst kan lide. Hasselnødderne kan også skiftes ud med mandler eller blot helt undlades. Rigtig god fornøjelse!
Fredagshygge- Chocolate chunk cookies med nødder og karamel
Ingredienser
Fremgangsmåde
Cookies
Bland sukker, brun farin, salt og vaniljesukker sammen i en skål. Tilsæt det smeltede smør og rør det sammen med. Rør et æg i ad gangen. Bland mel og bagepulver sammen og sigt det i skålen. Rør det hele sammen til en ensartet og blød dej. Tilsidst tilsættes hakket chokolade, karamel og nødder. Stil dejen på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Form 25 lige store kugler med f.eks. en isske. Placer kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for at der er godt med mellemrum imellem hver kugle, da de flyder ud når de bliver bagt. Bag kuglerne i ca. 15 minutter til de er gyldne og sprøde rundt i kanten men stadig bløde i midten.
Lad cookiesne køle af på en rist og server dem helt lige med det samme. Du kan evt. drysse en lille smule havsalt på hver cookie. Rigtig god fornøjelse.
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Hvilke flødekarameller har du brugt?
Evt. mærke.
Wherters Original Soft 🙂 Men andre bløde flødekarameller kan også bruges 🙂
Tak Frederikke for hurtigt svar – glæder mig til at lave og smage kagerne.
God weekend
Mon det er muligt at bruge noget kondenseret mælk, som laves til karamel? Ps. jeg er ikke til at lave kondenseret mælk om til karamel ved kogning, pga kemikalierne i dåsen. Faktisk plejer jeg at undgå dåser så meget som muligt.
Du kan sagtens bruge dulce de leche 🙂
Kan deigen fryses? Slik at man kan ta opp å steike etter behov?
Ja, dejen kan sagtens fryses 🙂
Kan de færdige bagte cookies fryses? 🙂
Tak for en god opskrift!
Dejligt at høre! Ja, det kan de sagtens 🙂