Bruschetta med burrata og trøffel - Nem forret eller snack

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL JULEN HER!

Dansk English
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Bruschetta med burrata og trøffel

Bruschetta med burrata og trøffel – Opskrift på de lækreste bruschetta med sprødt brød, burrata creme, confiterede tomater og hvidløg og friskrevet trøffel. Disse bruschetta er så gode og nemme at lave. De confiterede tomater laves ved at bage små cherry tomater, hele hvidløgsfed, løg og krydderurter i masser af olivenolie i ovnen. Tomaterne bliver helt søde og bløde og det samme med hvidløgene. Hvidløgene smøres ud på sprøde brød og toppes med en burrata creme med ricotta, burrata og citron. Herpå kommes de confiterede tomater samt olien på. Til sidst rives der frisk trøffel udover og bruschettaerne serveres med det samme.

Selve olien får en dejlig smag fra tomaterne, hvidløg og krydderurter, så det er super lækkert at gemme olien. Olien kan hældes på et glas med låg og opbevares på køl i maks. 2 uger. Olien kan bruges til at stege i eller som smagsgiver i dressinger. Disse bruschettaer er perfekte at servere som forret eller som appetizers til f.eks. nytårsaften eller andre festlige lejligheder.

Man behøver ikke at bruge friskrevet trøffel, man kan f.eks. også bruge trøffelolie. Mine friske trøfler er fra trøffelshoppen.dk (reklame). Burrata cremen og de confiterede tomater og hvidløg kan sagtens laves dagen inden servering. Brødene skal helst først toppes med fyldet lige inden servering, så de ikke bliver bløde. Rigtig god fornøjelse!

Bruschetta med burrata og trøffel

Opskrift til 6 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 1 t.
I alt 1 t. 15 min.

Ingredienser

Confiterede tomater
Burrata creme
Desuden

Fremgangsmåde

Confiterede tomater

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Kom hele cherry tomater, hele hvidløgsfed, olivenolie, salt og krydderurter i et ildfast fad. Dæk fadet med stanniol og bag i ovnen i ca. 1 time.

Burrata creme

Stavblend (hurtigt) alle ingredienserne sammen til en glat creme i en skål.

Skær flute i ca. 12 skiver. Rist skiverne i ovnen i ca. 8-10 min. ved 200 C varmluft.

Lige inden servering: Smør et fed hvidløg ud på hvert stykke brød. Fordel burrata creme på og fordel tomater, løg og lidt olie på. Riv trøffel udover og pynt med basilikum. Server straks. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar