Bønnebrownie – Opskrift på den lækreste svampede og saftige bønnebrownie med sorte bønner, kaffe, appelsin, chokoladelag og kokos. Denne brownie er så god og smager så dejligt. Brownien består af sorte bønner, som køres i en foodprocessor og blanden sammen med smeltet æg, smør og appelsinsaft. Bønnemassen røres sammen med de tørre ingredienser, hvorefter brownien bages. Når brownien er afkølet smøres der et chokoladelage ud på, som drysses med kokosmel.
Brownien får den lækreste konsistens fra de sorte bønner, som gør den virkelig saftig og svampet. Jeg bruger sorte bønner fra dåse, men man kan også bruge f.eks. kidney bønner fra dåse. Der er kakao i dejen og for at fremhæve kakaosmagen endnu mere, så er der både kaffe og appelsinsaft i. Kagen kan sagtens bages dagen inden servering og opbevares på køl. Rigtig god fornøjelse!
Bønnebrownie
Ingredienser
BønnebrownieFremgangsmåde
Bønnebrownie
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Skyl bønnerne og lad dem dryppe af. Blend dem i en foodprocessor til en cremet masse. Tilsæt æg, smeltet smør og appelsinjuice og kør det hurtigt sammen med bønnemassen.
Bland sukker, kakao, vaniljesukker, bagepulver, salt og frysetørret kaffe sammen i en skål. Rør bønnemassen sammen med de tørre ingredienser til enensartet dej.
Hæld dejen i en form på ca. 20×30 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 25-30 min. Lad brownien afkøle.
Chokoladelag
Kom chokolade og smør i en gryde og smelt det sammen ved svag varme.
Fordel chokoladen på kagen og drys med kokos. Stil kagen på køl til chokoladen er størknet. Skær herefter kagen i passende stykker. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar