Daim mousse - Nem chokolademousse med Daim

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Daim mousse

Daim mousse – Opskrift på cremet chokolademousse med mælkechokolade og Daim crunch. Denne chokolademousse består af en skøn forening af mælkechokolade og hakket Daim. Moussen laves ved at smelte hakket Daim med mælkechokolade, hvor der vendes æggesnaps, piskede æggehvider og flødeskum. Jeg har pyntet moussen med flødeskum og hakket Daim. Moussen kan også pyntes med friske bær. Den hakkede Daim i moussen giver et lækkert crunch og bid, da den hårde karamel i Daim ikke smelter.

Moussen er lidt mere blød og derfor er den bedst at servere i glas, som jeg har gjort her. Den egner sig ikke så godt til at komme ind i f.eks. lagkage, da der ikke er husblas i, så den bliver ikke fast i det. Man kan dog sagtens lave moussen med husblas ved at lægge to ark husblas i blød i koldt vand. Varm en smule af piskefløden op til lige under kogepunktet, vrid husblassen for vand og lad den smelte i den varme fløde. Lad flødeblandingen stå lidt og vend den herefter i lidt af flødeskummet og tilsæt den i moussen sammen med det resterende flødeskum.

Daim moussen er bedst at lave dagen inden servering, så den kan “sætte sig” på køl. Prøv også min opskrift på Nutella mousse med Oreo eller min opskrift på den helt klassiske chokolademousse. Rigtig god fornøjelse!

Daim mousse

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 4 t.
I alt + 4 t.

Ingredienser

Daim mousse
Desuden

Fremgangsmåde

Smelt mælkechokolade og hakket Daim i en skål over vandbad. Den hårde karamel i Daim smelter ikke, de giver bare lidt crunch og bid til den færdige mousse.

Tag skålen af varmen og lad den smeltede chokolade afkøle lidt.

Pisk æggeblommer med 1 spsk. sukker til en lys og luftig æggesnaps. Vend forsigtigt den smeltede chokolade i. Pisk æggehviderne med 1 spsk. sukker til de er stive. Vend de piskede æggehvider i massen.

Pisk tilsidst piskefløden til flødeskum. Vend forsigtigt i massen til en luftig mousse. Fordel moussen i 4-6 glas. Stil moussen på køl i min. 4 timer, men gerne til dagen efter.

Ved servering piskes fløden til skum og kommes i en sprøjtepose med en stjernetyl. Pynt moussen med flødeskum og hakkede Daim. Server straks. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

3 kommentarer
  1. virkelig en lækker dessert. til os var portionen for stor til 4 personer, så jeg besluttede at fryse resten af moussen. og det kan jeg godt anbefale at gøre. det bliver en rigtig lækker is, som dog lige skal stå og bløde lidt op nogle minutter når den kommer ud af fryseren.

  2. Hej Frederikke
    Kan man man lave moussen dagen før, og så bruge den dagen efter som pynt til en talkage?:-)

    1. Som jeg skriver i teksten, så er moussen ikke så egenet til f.eks. lagkage, da der ikke er husblas i, så den bliver ikke fast i det. Man kan dog sagtens lave moussen med husblas ved at lægge to ark husblas i blød i koldt vand. Varm en smule af piskefløden op til lige under kogepunktet, vrid husblassen for vand og lad den smelte i den varme fløde. Lad flødeblandingen stå lidt og vend den herefter i lidt af flødeskummet og tilsæt den i moussen sammen med det resterende flødeskum. Lad mig endelig høre, hvis du prøver dette 🙂

Skriv en kommentar