Mørbradbøffer i fad – Opskrift på saftige mørbradbøffer i fad med bløde løg, stegte champignoner og flødesauce. Denne ret er en klassisk lun ret på frokostbordet både til jul og påske og andre dejlige frokostsammenkomster. Mørbradbøffer i fad består af mørbradbøffer som brunes og kommes i et ildfast fad. Ovenpå mørbradbøfferne kommes der bløde løg, stegte champignoner og en dejlig flødesauce. Det hele bages i ovnen og serveres lunt med f.eks. rugbrød til. Hvis retten serveres som aftensmad, så kan den serveres med en f.eks. en frisk spidskålssalat med æble og dild.
Her har jeg brugt brune markchampignoner, men de fleste slags svampe kan bruges til denne ret. Prøv også at stege bacon i tern som det første og så brun mørbradbøfferne i baconfedtet. Saucen laves med piskefløde, bouillon og ribsgele. Jeg pynter retten med frisk timian, det kan også være andre slags friske krydderurter. Prøv også min opskrift på frikadeller og andre opskrifter til julefrokosten lige her. Rigtig god fornøjelse!
Mørbradbøffer i fad
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Ordn mørbraden. Skær mørbraden ud i ca. 12 bøffer af ca. 2 cm skiver. Brun dem godt af på en pande med smør i ca. 1-2 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Kom mørbradbøfferne i et ildfas fad.
Steg løgene i smør ved middelvarme, drys med salt og sukker i ca. 10 min. De skal være bløde og karamelliseret. Fordel dem over mørbradbøfferne.
Rist champignonerne på en tør pande ved høj varme. Fordel dem over løgene.
Kog panden af med det kogende vand. Tilsæt bouillonterning og piskefløde, og kog op. Smag til med ribsgele og peber. Tilsæt evt. et par dråber sovsekulør. Jævn evt. saucen med lidt meljævning og kog den op. Hæld saucen ved mørbradbøfferne. Stil fadet i ovnen og bag i ca. 20 min. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar