Bagt spidskål med chimichurri – Opskrift på lækkert bagt spidskål med chimichurri og feta. Bagt spidskål er så lækkert og virkelig nemt. Her har jeg skåret et helt spidskål ud i fire stykker og bagt i ovnen med olie, salt og peber. Når spidskålen er færdigbagt, så pyntes den med en slags grøn sauce, kaldet chimichurri, som er en blanding med persille, basilikum, pinjekerner, oliven, chili, olie, citron og salt. Det er sådan en dejlig kombination og det er perfekt at servere som tilbehør til middagen. I stedet for at toppe spidskålen med feta, så kan der rives parmesan udover, det smager nemlig også super skønt.
Prøv også min opskrift på bagt spidskål med burrata, brunet smør og pistacie. Rigtig god fornøjelse!
Bagt spidskål med chimichurri
Ingredienser
ChimichurriFremgangsmåde
Chimichurri
Bland alle ingredienserne sammen i en skål og smag det til med salt. Lad chimichurri stå og trække på køl i 15 min.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Skær spidskål i 4 dele på langs. Placer spidskål på en bageplade eller i et ildfast fad. Dryp med olie udover samt salt og peber. Bag spidskål i ca. 25 min.
Fordel chimichurri på det bagte spidskål og drys med feta. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Lyder virkelig som en lækker ret – men har du måske et godt alternativ til oliven, hvis man virkelig gerne vil undgå dem? 🫣☺️
Mvh Camilla
Oliven kan sagtens undlades helt 🙂 Ellers tænker jeg, at det ville smage dejligt med hakkede soltørrede tomater 🙂