Tomatgalette – Opskrift på nem og lækker tomatgalette med ricotta, tomatskiver og pesto. En galette er en tærte, som ikke bages i en tærteform, men blot på et stykke bagepapir. Tærtedejen rulles ud på bagepapir, hvor fyldet kommes i midten og så foldes siderne indover fyldet. Denne lækre galette med tomater smager så godt. Galetten er med ricotta, friske tomater i forskellige former og farver, pesto med basilikum og revet parmesan. Den er perfekt at servere til forret eller som en del af en buffet.
Tomaterne skal helst ikke være for våde, så bliver galetten ikke ordentlig bagt og der kommer til at ligge væske ovenpå. Derfor lægger jeg alle tomatskiverne ud på køkkenrulle, drysser med salt og lægger køkkenrulle ovenpå. Der skal tomaterne ligge i 1 time og så er de faktisk helt perfekte til sådan en tærte her. Rigtig god fornøjelse!
Tomatgalette
Ingredienser
Fremgangsmåde
Start med at skære alle tomaterne i skiver og læg dem på køkkenrulle, drys salt på og læg køkkenrulle ovenpå.
Lad dem stå der i 1 time, så køkkenrullen kan suge alt væsken fra tomaterne.
Tærtedej
Kom mel og smør op i en skål og smuldr smørret i melet til en grynet masse.
Tilsæt æg og ælt det godt sammen til en ensartet sammenhængende dej.
Læg dejen i køleskabet i 30 min.
Pesto
Blend ingredienserne sammen til en tynd pesto.
Stil den på køl indtil brug.
Sådan laves tomatgaletten
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Kom tomatskiverne i en skål og tilsæt hvidløg, peber og olivenolie.
Rul tærtedejen ud imellem to stykker bagepapir drysset med lidt mel.
Rul dejen ud til en stor cirkel og fjern det øverste bagepapir. Smør ricotta på midten af dejen og lad ca. 5 cm dej være rundt i kanten.
Fordel tomatskiverne på ricottaen.
Fold dejkanten op til fyldet hele vejen rundt. Pensl med et sammenpisket æg.
Bag galetten i ca. 40 min.
Pynt med pesto, parmesan og basilikum og server galetten. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar