Luksus brownie med hindbærflødebolleskum - Frederikke Wærens

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Luksus brownie med hindbærflødebolleskum

I går blev jeg 23 år. En dejlig dag med sol, familie, venner, hygge i haven, god mad og gaver! Min veninde Caroline har fødselsdag samme dag som jeg, så hende fejrede vi i lørdags, og jeg sørgede selvfølgelig for kagerne! Det blev disse lyserøde luksus brownies med hindbærflødebolleskum. De var meget populære blandt fødselsdagsgæsterne! Opskriften herunder er til 1 kage. Kagen er ikke spor svær at lave og hvis du ikke har en sprøjtepose, kan du bare smøre flødebolleskummet ud ovenpå kagen med en kniv.

I dag er der pinseskovtur på programmet – en hyggelig tradition i min familie. God 2.Pinsedag!

 

Luksus brownie med hindbærflødebolleskum

Ingredienser

Brownie:
Hindbærflødebolleskum:
Pynt:

Fremgangsmåde

Brownie:

Smelt chokolade og smør i en gryde ved svag varme. Når det er smeltet piskes sukkeret i. Derefter piskes æggene i chokolademassen. Til sidst tilsættes melet og der piskes igen. Hæld dejen i en springform på 23 cm i diameter beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen i ca. 25 minutter ved 180°C. Kagen skal føles ubagt når den kommer ud af ovnen, derfor skal den stå på køl i mindst 6 timer (helst natten over).

Hindbærflødebolleskum:

Pres saften ud af hindbærrene. Kog sukker (200 g), vand, hindbærsaft og glukosesirup op i en gryde til det når 117°C. Pisk æggehvider, vanilje og 50 g sukker sammen til en marengs. Når sukkersiruppen er klar hældes den ned i marengsen i en tynd stråle, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu det hele sammen i ca. 20 minutter eller indtil det er kølet af. Kom flødebolleskummet op i en sprøjtepose og sprøjt det ud på kagen. Pynt med f.eks. spiselige blomster, sølvstøv og sølvkugler. Velbekomme!

Tip: Der kommer nok til at være noget flødebolleskum til overs. Brug det som topping på desserter, på isvaflen eller kast dig ud i at lave hjemmelavede flødeboller!

 

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

4 kommentarer
  1. Hej! Tror du, at man vil kunne lave denne kage som en tal/bogstavkage, og undgå at den knækker i processen? 🙂

Skriv en kommentar