Dobbelt chokoladedessert - Chokoladedessert med panna cotta og chokolademousse

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Dobbelt chokoladedessert

Indlægget er lavet i samarbejde med Fazer

Dobbelt chokoladedessert – Opskrift på dobbelt chokoladessert med mælkechokolade panna cotta med chokolademousse og Dumle karamelliserede nødder. Skøn dobbelt chokoladedessert: I bunden et lag af silkeblød panna cotta tilsat Fazer mælkechokolade og herover et lag af rund og luftig chokolademousse af 70 % Fazer chokolade, og pyntet med hakkede, sprøde hasselnødder og mandler dækket af dejlig Dumle karamel. Denne dobbelte chokoladedessert er en kombination af to af mine absolut yndlingsdesserter, nemlig den enkle panna cotta og den lidt mere heftige, men vidunderlige chokolademousse, og det giver nok næsten sig selv, at denne dessert er perfekt til alle os chokoladeelskere! Og hvem vil ikke gerne afslutte årets sidste middag med en festlig chokoladebombe.

Du kan med fordel forberede denne dessert dagen inden, den skal spises, eller i hvert fald bør du lave det første lag klar, nemlig panna cottaen. Når panna cottaen efter et par timer (eller dagen efter) har sat sig, så laver du chokolademoussen og fordeler den ovenpå, og sætter igen desserterne på køl, indtil de skal spises. Imens kan du forberede de karamelliserede hasselnødder og mandler, der efter afkøling hakkes og bruges til pynt sammen med et lille drys guldstøv. Alternativt kan du i stedet hakke lidt ekstra chokolade, som kan drysses på desserterne.

Panna cotta er virkelig nem at lave: Det er faktisk bare varm fløde med lidt sukker, hvori du opløser nogle blade husblas og tilsætter lækker, hakket Fazer mælkechokolade, som smelter i den varme fløde. Chokolademousse er ikke meget mere krævende: Du pisker en æggesnaps af æggeblommer og lidt flormelis meget grundigt, så den er helt luftig, og tilsætter derefter den kraftige mørke, smeltede Fazer chokolade. Nu vender du halvdelen af den letpiskede flødeskum i chokolademassen, sådan at massen bliver lidt mere blød i konsistensen, inden du vender resten af flødeskummet i. Derved opnås en lækker, luftig chokolademousse.

Jeg synes, at det er rigtig lækkert at få portionsanrettede desserter, og glassene er nemme at pynte og servere. Hvor stor eller lille portion, der skal komme si glassene, kan du afstemme med resten af menuens størrelse. Samtidig er det også supernemt blot at gange opskriften op og forberede en masse dessertglas, hvis du skal lave dessert til mange. Det behøver ikke at være fine dessertglas – forskellige syltetøjsglas i passende størrelse kan sagtens bruges, og de er også nemme at transportere, hvis det er dig, der har lovet at stå for desserten til nytårsmiddagen med familie eller venner. Se opskrifter på flere desserter i glas her. Rigtig god fornøjelse!

Dobbelt chokoladedessert

Ingredienser

Panna cotta med mælkechokolade
Chokolademousse
Dumle karamelliserede nødder

Fremgangsmåde

Panna cotta med mælkechokolade

Læg husblas i blød i koldt vand.

Kom piskefløden i en lille gryde sammen med sukker. Varm det op til lige under kogepunktet under omrøring. Vrid husblassen fri for vand og smelt den i den varme fløde. Hak mælkechokoladen og kom den i den varme fløde. Rør rundt og lad chokoladen smelte blive. Fordel panna cottaen i 4-6 portionsglas og stil glassene på køl i min. 3 timer eller til dagen efter.

Chokolademousse

Pisk æggeblommer og flormelis meget grundigt til en lys og meget luftig æggesnaps. Hak den mørke chokoladen og smelt den i en skål over vandbad. Chokoladen må ikke blive for varm. Hæld chokoladen i æggesnapsen i en tynd stråle, imens der piskes ved lav hastighed. Pisk fløden til en let skum og vend forsigtigt halvdelen i chokolademassen. Vend derefter resten af flødeskummen i, fordel chokolademoussen i et lag ovenpå på den kolde panna cotta og stil dessertglassene tilbage på køl i ca. 4 timer.

Dumle karamelliserede nødder

Smelt Dumle karamellerne i en lille gryde ved lav varme. Tilsæt hele hasselnødder og mandler, når karamellen er smeltet, og bland det godt sammen. Hæld karamel-nøddeblandingen på et bagepapir og stil det på køl. Det kan også sættes i fryseren.

Ved servering

Lige inden desserten serveres hakkes de Dumle-karamelliserede nødder i lidt mindre stykker og drysses på desserterne. Pynt evt. med lidt guldstøv. Server straks imens desserterne er dejligt kolde. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar