Julevafler med nougat og marcipan - Julevafler ala mozartkugler

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Julevafler med nougat og marcipan

Indlægget er lavet I samarbejde med Imerco

Opskrift på de lækreste sprøde julevafler med julekrydderier, nougat og marcipan. Disse vafler de inspireret af de populære Mozartkuglersmager smager skønt af jul og er af  med marcipan, nougat og chokolade. Vaflerne består af en lækker luftig dej med kærnemælk, kanel og kardemomme. Når vaflerne skal bages i vaffeljernet, kommes der marcipan og nougat, skåret i tern, på dejen, så det bliver bagt ind i vaflerne. Efterfølgende toppes vaflerne med flødeskum og chokoladesauce. En vaskeægte søndagsmenu.

Jeg har brugt dette dobbelt vaffeljern fra Imercos egen produktserie Cook & Baker, hvor der hurtigt kan bages mange vafler, når lækkersulten melder sig. Det er med non-stick belægning, så det er super nemt at rengøre efter brug. Derudover har jeg brugt denne dejdispenser, så det er nemt at dosere vaffeldejen i vaffeljernet. Dejdispenseren kan også sagtens bruges til andre lækkerier f.eks. pandekager.

Det hurtigt at røre sådan en vaffeldej sammen og du kan med fordel lave dobbeltportion og så fryse resten af vaflerne ned. Rigtig fornøjelse!

Julevafler med nougat og marcipan

Opskrift til 16-18 stk.
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Vafler
Chokoladesauce
Derudover

Fremgangsmåde

Vafler

Smelt smørret og afkøl det.

Pisk æg, kærnemælk og mælk sammen. Bland hvedemel, kanel, kardemomme, sukker, vaniljesukker og salt sammen og pisk det i dejen. Pisk indtil dejen er fri for klumper. Rør til sidst det smeltede smør i dejen. Lad dejen stå ved stuetemperatur i 30 min.

Varm et vaffeljern op.

Kom ca. ½ dl dej i vaffeljernet og kom marcipan og nougat på. Top med en smule mere dej. Bag vaflerne i ca. 3-4 min.

Laf dem afkøle på en rist.

Chokoladesauce

Varm fløden op i en lille gryde til det lige akkurat begynder at boble. Tilsæt chokoladen og rør det forsigtigt rundt til en ensartet blank masse.

Pynt vaflerne med flødeskum og chokoladesauce. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar