Tyrkiske æg - Opskrift på Cilbir, tyrkiske morgenmadsæg
Opskrifter Livsstil Shop

Tyrkiske æg

Tyrkiske æg – Opskrift på lækker tyrkisk morgenmadsret, Cilbir, med græsk yoghurt, pocherede æg og chilismør. Denne tyrkiske morgenmad er så lækker og virkelig nem at lave. Det er en skøn måde at servere pocherede æg på og det er et perfekt indslag til brunch. Retten består af græsk yoghurt som blandes med hvidløg og salt og som smøres ud på en tallerken. Her kommes der en chilismør-olie blanding på, pocheret æg og frisk dild eller persille. Retten serveres med smørstegt brød og her smager det altså vidunderligt med surdejsbrød, men rugbrød er også lækkert til. De pocherede æg skal helst laves lige inden servering, så de er varme, når de skal serveres. Hvis det skal være rigtig autentisk, så skal der bruges Aleppo-chili, men jeg har bare brugt tørret chili og en smule Sambal Olek. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Tyrkiske æg

Morgenmad, Æg, til 2-3 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 15 min. / I alt 25 min.
Ingredienser

Pocheret æg

4 æg

1 – 1 1/2 L vand

3 spsk. eddike (pr. L vand)

Chilismør

50 g smør

2 spsk. olivenolie

1-2 tsk. tørret chili

1 tsk. Sambal Olek eller en anden chilipaste

Tyrkiske æg

200 g græsk yoghurt

1-2 fed hvidløg, presset

1/2 tsk. salt

Frisk dild eller persille til pynt

Smørstegt brød, gerne surdejsbrød

Fremgangsmåde

Pocheret æg

Kog vand og eddike op og skru derefter ned til middelvarme. Slå et æg ud i en kop. Pisk i vandet, så der dannes en slags tornado i midten af gryden. Hæld ægget op i en dyb ske og sænk det langsomt ned i “tornadoen”. Kog ægget i 3-4 minutter. Placer ægget på køkkenrulle, så det kan suge vandet. Gentag denne proces med alle 4 æg.

Chilismør

Smelt smør i en gryde og tilsæt olie. Lad det boble og tilsæt tørret chili og chilipaste. Lad det boble i eet par minutter og tag det af varmen.

Tyrkiske æg

Rør græsk yoghurt sammen med hvidløg og salt. Smør det ud på en tallerken og dryp halvdelen af chilismør på.  Placer de pocherede æg på og dryp med resterende chilismør og pynt med friske krydderurter. Server straks med smørstegt brød. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.