Jeg elsker tapas. Især hvis det er anrettet på et stort bræt, hvor man kan hapse lidt forskelligt. Jeg serverede dette for min familie, med lidt forskelligt fra køleskabet. Det blev bl.a. til den lækreste smagsfulde humus med grillede peberfrugter og perfekte cremede røræg. Jeg ved ikke lige om røræg hører under kategorien tapas, men det var virkelig lækkert med brød og friske tomater til. Man kan tilføje mange forskellige ting til sådan et tapasbræt. Del meget gerne, hvad dine tapas-favoritter i kommentarfeltet.
Inspiration til tapasbræt:
Forkskellige skinker, oste, pølser
Tomater (friske og soltørrede)
Pesto (rød, grøn osv.)
Humus
Oliventapenade
Brød (lyst, groft, ristet)
Oliven
Peberfrugt
Radiser
Avocado
Vindruer
Røget laks
Frisk mozzarella med olivenolie, salt og peber
Se også dette indlæg, hvor jeg deler inspiration til frokost “madder”.
Tapasbræt med lækkerier: Opskrift på humus med peberfrugt og cremede røræg
Ingredienser
Humus med grillede peberfrugter (4 personer):Fremgangsmåde
Humus med grillede peberfrugter:
Blend alle ingredienserne i en blender til en tyk, cremet og ensartet masse. Opbevar humus’en i en lufttæt beholder i køleskabet. Du kan med fordel lave humus dagen inden, den skal serveres.
Cremede røræg:
Kom æg, salt og piskefløde i en skål og blend med en stavblender til det bliver skummende. Varm en pande op (helst en teflonpande) til middelvarme og lad smørret smelte på panden. Hæld æggemassen på panden og lad det stå i 1 minut uden at røre i det. Rør forsigtigt med en dejskraber indtil æggene samler sig. Servér røræg med friskkværnet peber og godt brød.
Skriv endelig en kommentar