Sunde boller med skyr og havregryn er en god erstatning for boller med hvedemel og sukker. Disse skyrboller er meget proteinholdige og består af få ingredienser. Bollerne består af havregryn, skyr, salt, honning, æg og bagepulver. Jeg kan godt lide, at der er lidt bid i, så jeg har vendt solsikkekerner i dejen, men de kan blot undlades eller skiftes ud med f.eks. græskarkerner, hørfrø eller chiafrø. Jeg brugte grovalsede havregryn, men finvalsede kan også bruges. Hvis du ønsker at lave bollerne i en glutenfri version, så kan glutenfrie havregryn sagtens bruges. Bollerne kan holde sig på køl i et par dage og kan også fryses ned. Prøv også mine grove chokoladeboller eller mine glutenfrie fiberboller. Rigtig god fornøjelse!
Sunde boller med skyr og havregryn
Ingredienser
Sunde boller med skyr og havregryn (10 stk.)Fremgangsmåde
Sunde boller med skyr og havregryn
Tænd ovnen på 185 C varmluft.
Kom skyr, havregryn, æg, bagepulver, salt og honning op i en skål og blend det med en stavblender (eller kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor). Lad dejen stå i 10 minutter til den har sat sig, og er blevet lidt mere fast. Vend solsikkekerner i dejen. Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt 10 lige store boller på bagepladen med to skeer (du kan evt. gøre skeerne våde). Drys med solsikkekerner og bag bollerne i ca. 20-25 minutter til de er gyldne. Lad bollerne afkøle helt inden de skæres igennem. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
De ser så lækre ud, så dem må jeg prøve! Men kan jeg godt tilføje ekstra kerne eller frø? ☺️
Ja, det kan du sagtens, men måske skal du komme lidt mindre havregryn i så:) Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke
Kan man koldthæve dem?
Så de kan stå og hæve over natten?
De er lavet uden gær, så de hæver ikke 🙂 Men du kan godt lave dejen klar og stille på køl natten over og bage dem dagen efter 🙂 Måske skal du røre dejen op med lidt ekstra skyr eller lidt vand, hvis dejen er for “tyk” 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke
Ved du hvor mange kalorier der ca. er i hver bolle? Eller i hele portionen? ??
Jeg tæller ikke kalorier, så det har jeg ikke forstand på desværre 🙂
Jeg har lavet opskriften, men bare brugt 6 æggehvider i stedet for 4 æg. Der er omkring 130 kcal pr bolle.