Rocky Road brownie - Opskrift på glutenfri brownie med Rocky Road topping

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Rocky Road brownie

Glædelig 14. december. I dag er der en rigtig weekend-hygge opskrift i min julekalender, nemlig en Rocky Road brownie. Selve brownien er min glutenfrie brownie, som er mega nem at lave og virkelig god. Brownien er toppet med Rocky Road topping med mørk chokolade, skumfiduser, mandler og pebermynte bolcher. Denne kombination er virkelig lækker og selve toppingen kan varieres med alverdens fyld. Jeg har et par opskrifter på Rocky Road her, som kan bruges til inspiration. Kagen skal helst laves en dag i forvejen, da brownien skal sætte sig på køl.Brownien er en tung kage, så skær nogle små stykker af den. Rigtig god fornøjelse!

Rocky Road brownie

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning + 12 t.
I alt + 12 t.

Ingredienser

Glutenfri brownie (ca. 16-20 stykker)
Rocky road topping

Fremgangsmåde

Glutenfri brownie

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Smelt smør og chokolade i en gryde ved svag varme. Rør det godt sammen til en ensartet masse og stil det til side. Del hvider og blommer i to skåle af 4 af æggene. I skålen med æggeblommer piskes de to resterende (hele) æg sammen med vanilje, kakaopulver, salt og 100 g af sukkeret. Pisk det til det bliver lyst og luftigt. Hæld chokolade og smør blandingen i imens der piskes. Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret lidt adgangen, imens der fortsat piskes. Pisk til en sej og luftig marengs. Vend marengsen forsigtigt sammen med chokoladeblandingen, uden at slå for meget luft ud af massen. Beklæd en form på 21×21 cm med bagepapir. Hæld dejen op i formen og bag kagen i ca. 25-30 minutter. Kagen skal være lidt blævrende i midten og skal gerne være krakeleret på toppen. Lad kagen køle af og stil den herefter i køleskabet, gerne til dagen efter.

Rocky road topping

Smelt chokoladen og smør i en skål over vandbad og rør det sammen til en ensartet masse. Tilsæt skumfiduserne og hakkede mandler og rør det godt rundt. Hæld massen ud på den kolde kage og drys med hakkede pebermynte bolcher. Stil kagen på køl indtil chokoladen har sat sig. Skær kagen ud i passende størrelser og server. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar