Rabarbersirup – Opskrift på nem hjemmelavet sirup af rabarber. Det er så nemt at lave sirup selv og til denne rabarbersirup, skal der kun bruges 4 ingredienser: Rabarber, vand, sukker og vanilje. Rabarberne skal først koges i vandet, hvorefter saften siges fra og koges ind med sukker og vanilje til en tyk sirup. Farven på siruppen afhænger af, hvor røde rabarberne er. Hvis rabarberne er meget grønne bliver det en mere brun sirup.
Rabarbersiruppen kan bruges til desserter, f.eks. ovenpå en kugle god vaniljeis. Siruppen er også perfekt til drinks og cocktails.
De kogte rabarber kan blandes med 3 spsk. sukker og kommes i en lufttæt beholder og opbevares på køl. Brug kompotten til pandekager, morgenmad med skyr eller yoghurt, på en friskbagt bolle eller vend det i letpisket flødeskum. Rigtig god fornøjelse!
Rabarbersirup
Ingredienser
Fremgangsmåde
Rabarbersirup
Kog rabarberne i vandet i en lille gryde. Kog i 20 min. under låg.
Si saften fra rabarberne (gem de kogte rabarber, se teksten ovenover) og kom saften tilbage i gryden sammen med sukker og vanilje. Kog saften i 20 min, til den er kogt ind til en tyk sirup.
Hæld siruppen på en skoldet flaske eller glas med låg.
Skriv endelig en kommentar