Orangestænger – Opskrift på hjemmebagte sprøde orangestænger dyppet i mørk chokolade. Orangestænger er aflange småkager med appelsin, marcipan og mørk chokolade. Disse orangestænger er nemme at lave og kan sagtens forberedes i god tid. Dejen sprøjtes nemlig ud til aflange stykker, med en sprøjtepose med en stjernetyl, hvorefter dejen fryses, for at den nemmere holder formen ved bagning. Man kan sagtens fryse disse dejstykker ned i længere tid, og så blot tage dem op og bage dem lige inden servering.
Orangestængerne kan enten dyppes i chokoladen, som jeg har gjort, hvor det kun er den ene del, men man kan også pensle chokoladen på bunden af orangestængerne. Der er marcipan i orangestængerne, men marcipanen kan udskiftes med knuste makroner, det smager nemlig virkelig skønt. Jeg kan godt lide, at de smager meget af appelsin, så derfor har jeg revet skal af 2 appelsiner i dejen, men hvis du bedre kan lide, at det kun lige smager lidt af appelsin, så kan du sagtens nøjes med kun 1 appelsin. Opbevar orangestængerne i en kagedåse i et par uger.
Tempereret chokolade
Når orangestængerne skal dyppes i mørk chokolade, så er det bedst, hvis chokoladen er tempereret, det gør at chokoladen ikke smelter så nemt. Hak chokoladen (med mindre den er i knapper) og kom den op i en skål, der kan tåle varme. Giv chokoladen 30 sek. i mikroovnen og rør rundt. Gør dette af nogle omgange indtil chokoladen begynder at smelte. Giv nu chokoladen 10 sek. af ca. 4-5 omgange eller til chokoladen er 33 C. Nu er chokoladen klar til brug. Rigtig god fornøjelse!
Orangestænger
Ingredienser
Orangestænger (ca. 25-30 stk.)Fremgangsmåde
Orangestænger
Rør ægget og rørsukker let sammen i en skål. Tilsæt piskefløde, appelsinsaft, appelsinskal og revet marcipan. Rør det hele godt sammen og lad det stå i 30 min.
Herefter blandes hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker i en anden skål. Smuldr smørret heri til en grynet masse. Rør æggemassen i det smuldrede smør og rør dejen sammen. Dejen skal være blød. Kom halvdelen af dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl på ca. 12 mm. Sprøjt dejen ud i lange pølse af 6 cm hver på et stykke bagepapir på et skærebræt. Stil herefter skærebrættet med dejen på frys i ca. 15 min. Gør det samme med den anden halvdel af dejen.
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Bag orangestængerne i ca. 12-13 min. eller indtil de er gyldne. De flyder lidt ud, så de skal ikke ligge for tæt. Lad dem herefter afkøle på en bagerist.
Dyp dem i chokoladen og lad den størkne inden orangestængerne nydes. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar