Opskrift på lækker nøddebund med chokoladeganache og kaffeskum
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Nøddebund med chokoladeganache og kaffeskum

Saftig nøddebund med chokoladeganache og kaffeskum – en super god og nem kage! Kagen er glutenfri, da der ikke er brugt mel i nøddebunden. I kaffeskummet har jeg brugt espressopulver, som er grovkornet, så derfor kørte jeg det et par omgange i en minihakker, for at få det helt fintmalet.

 

Jeg tilsætter altid en smule bagepulver, når jeg pisker en flødeskum, som jeg skal skal sprøjte på en kage. Bagepulveret gør at flødeskummet bliver mere fast og ikke flyder ud, når man sprøjter det op. Man kan ikke smage bagepulveret, da der kun skal tilsættes 1 knivspids! Jeg lavede nogle stories, hvor jeg viste, hvordan kagen bages (de er gemt under højdepunktet “Baking” på Instagram) og I var vildt mange, der gerne ville have opskriften på kagen, så jeres ønske er hermed blevet opfyldt! Rigtig god bagelyst!

Nøddebund med chokoladeganache og kaffeskum

Ingredienser

Nøddebund med chokoladeganache og kaffeskum (til ca.10-12 stykker): Nøddebund:
Chokoladeganache:
Kaffeskum:

Fremgangsmåde

Nøddebund:

Tænd ovnen på 175 C varmluft. Pisk æg og flormelis til en æggesnaps. Blend nødder, bagepulver og vaniljepulver sammen i en foodprocessor indtil nødderne næsten er blevet til mel, men der må godt være nogle stykker nødder, det giver et godt bid i kagen. Vend nøddeblandingen i æggesnapsen og hæld det i en springform på 23 cm i diameter beklædt med bagepapir og smurt med fedtstof. Bag kagen i ca. 50 minutter. Nøddebunden synker sammen i midten når den kommer ud af ovnen, men det er gør ingenting! Lad kagen køle af imens du laver chokoladeganachen.

Chokoladeganache:

Kom chokoladen i en skål. Varm fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet i en lille gryde og hæld den varme fløde over chokoladen. Lad det stå i 5 minutter og rør forsigtigt i midten med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank. Hæld ganachen udover den kolde nøddebund og stil kagen på køl i ca. 2 timer.

Kaffeskum:

Lige inden kagen serveres piskes fløde med flormelis, bagepulver og espressopulver til en luftig flødeskum. Kom kaffeskummet i en sprøjtepose eller smør kaffeskummet ud på kagen. Drys evt. med hakket mælkechokolade og mandelflager. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

9 kommentarer
    1. Ja, men jeg ville vente med at pynte den med kaffeskummet, til lige inden kagen skal serveres 🙂 God fornøjelse!

  1. Kan man erstatte kaffen med noget andet hvis ik man er til det eller kan man nøjes med at undlade det?

  2. Hvad er espressopulver – er det anderledes end alm. kaffepulver? Og kan det være passe, at der skal bagepulver i kaffeskummet?

    1. Det er bare kaffepulver 🙂 Jeg ved ikke lige, hvorfor jeg har skrevet espressopulver. Jeg har beskrevet det med bagepulveret i teksten 🙂 Rigtig god fornøjelse!

Skriv en kommentar