Lækre napoleonshatte af sprød mørdej med marcipanfyld i midten og dyppet i mørk chokolade. Napoleonshatte er en god gammel bager og konditor klassiker. De smager virkelig lækkert og er nemme at bage selv. Disse små fine hatte er perfekte at servere på et kagebord til fødselsdag eller studentergilde. Faktisk så passer de til enhver lejlighed. Kagerne kan også laves med både nougat og marcipan midten eller med pistacie blandet i marcipanen. De kan også dyppes i hakkede mandler eller hasselnødder. Rigtig god fornøjelse!
Napoleonshatte
Ingredienser
Napoleonshatte (ca. 12-14 stk.)Fremgangsmåde
Mørdej
Kom smør og mel op i en skål og smuldre smørret i melet til en grynet masse. Tilsæt flormelis og æg og ælt det godt sammen til en ensartet sammenhængende dej. Læg dejen i køleskabet i 1 time.
Marcipanfyld
Mos marcipan, æggehvide og flormelis sammen til en ensartet (klistret) masse. Tril massen til ca. 12 lige store kugler.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Drys mel på bordet (hvis du syntes dejen er lidt for blød, så kan den sagtens tåle at få lidt mere mel) og rul mørdejen tyndt ud (ca. 3-4 mm) og udstik ca. 12 runde stykker på ca. 7 cm i diameter. Brug evt. et glas til at stikke dejen ud med. Placer en marcipankugle på midten af hvert dejstykke og vip 3 sider af dejen op omkring marcipankuglen. Pres dejen godt sammen, så det ligner en hat. Placer napoleonshattene på en bageplade med bagepapir og bag kagerne i ca. 12 minutter. Lad dem afkøle.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad eller ved svag varme i mikroovnen. Dyp napoleonshattene i chokoladen og lad chokoladen størkne. Server straks eller stil dem på køl indtil servering.
Opbevar napoleonshattene i en luftæt beholder et tørt sted i op til en uge. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hvad betyder 1/2 æggehvide?
Der skal kun bruges 1/2 æggehvide, ellers bliver massen for flydende 🙂