Denne tærte er vild! Jeg har set den flere gange hos sejeste Frida og mine tænder løber totalt i vand, hver gang. Så nu var det på tide at jeg selv prøvede at lave den og jeg siger jer den er så god! Man kan nok kun spise et stykke, da det er en sød og vild sag! Prøv selv opskriften her:
Luksus tærte med karamel, fudge og Center
Ingredienser
Kiksebund:
175 g Digestive kiks
30 g cornflakes
10 g kakaopulver
80 g smør
Karamellag:
2 poser flødekarameller (bløde), f.eks. Werthers Original Soft
0,5 dl fløde
Fudge:
En halv dåse kondenseret mælk
200 g mørk chokolade
Topping:
2 ruller Center chokolader
Fremgangsmåde
Kiksebund:
Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Tilsæt cornflakes og kakaopulver og hak igen. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksemassen til det bliver ensartet. Hæld kiksemassen op i en aflang tærteform med løs bund, min form er ca. 8×40 cm. Pres massen godt ned i bunden og op af kanterne, og sæt formen i køleskabet, imens du laver karamellen.
Karamellag:
Smelt karameller og fløde i en lille gryde, til alle karamellerne er smeltet. Hæld karamellen over tærten og stil den på køl igen.
Fudge:
Smelt chokoladen og vend den ned i den kondenseret mælk. Det skal blive til en tyk og blank masse. Smør det ud over tærten med karamel. Pynt tærten med Center chokolader. Stil tærten på køl indtil den skal spises. Velbekomme!
??
<3 <3
Den ser så god ud! Hvad kan man ellers lave tærten i, hvis man ikke har en tærteform??
Uh, det var et godt spørgsmål! Måske kan du prøve at lave den i et ildfast fad, der ikke er for stort 🙂
Hvilken mørk chokolade har du brugt?
Kan tærten holde sig et par dage i køleskab?
Jeg har brugt 54,5 % mørk chokolade fra Callebaut kan f.eks. købes her: her . Tærten kan sagtens holde sig nogle dage i køleskabet 🙂 God fornøjelse!
Jeg synes fusen meget hurtig blev stiv og svær at få over karamellen uden at rive op i karamellaget, ved du hvorfor det sker?
Mhh, det er et godt spørgsmål. Var tærten med karamel kold, da du kom fudgen på? Karamellen skal nemlig være størknet helt før der kan hældes noget ud over. Ellers er det min erfaring, at man skal hælde fudgen ud på tærten, så hurtigt som muligt. Jeg håber at det lykkedes for dig. Rigtig god aften! 🙂
Hvor mange ml/dl kondensert melk bruker du? Er ulike størrelser på boksene er i Norge.
I danmark er der 397 g kondenseret mælk 1 dåse, så jeg har brugt halvdelen af det 🙂
Er werthers original ikke hårde? De der er pakket i noget guldpapir?
Jeg fandt nogle der hed Soft Caramels 🙂 se her 🙂
Ser så lækkert ud – skal helt klart prøves 🙂 Hvor har du fundet Werthers Soft Caramels? Har været i flere supermarkeder nu men uden held.
Tak! Jeg fandt karamellerne i Bilka, men de kan sikkert også fås andre steder. Ellers virker andre bløde flødekarameller også fint 🙂 Jeg håber, at du finder dem. Rigtig god dag!
Øhh kan jeg undvære cornflakes …? Står med fingrene i dejen ?
Hej Gitte. JA det kan du sagtens 🙂
Hej Frederikke
Kan din Luksus tærte med karamel, fudge og Center laves et par dage i forvejen??
Ja, det kan du sagtens, men jeg vil dog anbefale at lave tærten 1 dag i forvejen 🙂 God fornøjelse! Kh Frederikk
Har du et ca bud på hvor meget der er i sådan nogle poser med karameller? Jeg har nemlig ikke kunne finde nogle, og må derfor i bland-selv slikafdelingen 🙂
Jeg mener der er 125 g eller 128 g i 1 pose 🙂
Hvilken størrelse tærtefad vil du anbefale, hvis man anvender et rundt i stedet for?
Og har du et glutenfrit alternativ til digestive? 🙂
Jeg vil sige et tærtefad på ca. 22 cm vil passe fint 🙂 Der findes glutenfrie Digestive kiks, men ellers kan du blende nogle mandler eller hasselnødder til fint mel. Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke
Er spændt på kagen. Jeg har brugt Werthers Original, som anbefalet, men jeg synes godt nok de er hårde… ? Og det virker som om karamellaget er meget hårdt. Den er i køleskabet nu, så det bliver spændende om vi kan skære den.
Det skal være dem der hedder soft, tror ikke de originale kan bruges 🙂
Hej
Ved du cirka hvor mange kalorier der er i et stort stykke kage?
Det har jeg ikke forstand på 🙂
Hej Frederikke. Ved du hvilke andre flødekarameller der kan bruges? Sådan ved navn, eller skal de bare være bløde 😀
I princippet kan guldkarameller bruges, selvom der er chokolade rundt om, Riesen kan også bruges 🙂
Hej igen.
Nu har jeg været på jagt efter en lang form, men blev nødsaget til at købe en rund. Kan den ikke laves i en rund hvor den er 24cm?
I stedet for pose angivelser, kan du så ikke skrive gram på karamellerne? Og gøre noget ekstra ud af at fremhæve at der er tale om bløde. Har købt de hårde, da jeg først i kommentar sporet opdagede det. Havde blot læst Werters🙉🙈🙊☺️
Det er jo lige præcis, hvad der står i ingredienslisten: 2 poser flødekarameller (bløde), f.eks. Werthers Original Soft