Luksus tærte med karamel, fudge og Center – Frederikke Wærens
Opskrifter Livsstil Shop

Luksus tærte med karamel, fudge og Center

Denne tærte er vild! Jeg har set den flere gange hos sejeste Frida og mine tænder løber totalt i vand, hver gang. Så nu var det på tide at jeg selv prøvede at lave den og jeg siger jer den er så god! Man kan nok kun spise et stykke, da det er en sød og vild sag! Prøv selv opskriften her:

Luksus tærte med karamel, fudge og Center

Ingredienser

Kiksebund:

175 g Digestive kiks

30 g cornflakes

10 g kakaopulver

80 g smør

Karamellag:

2 poser flødekarameller (bløde), f.eks. Werthers Original Soft

0,5 dl fløde

Fudge:

En halv dåse kondenseret mælk

200 g mørk chokolade

Topping:

2 ruller Center chokolader

 

 

 

Fremgangsmåde

Kiksebund:

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Tilsæt cornflakes og kakaopulver og hak igen. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksemassen til det bliver ensartet. Hæld kiksemassen op i en aflang tærteform med løs bund, min form er ca. 8×40 cm. Pres massen godt ned i bunden og op af kanterne, og sæt formen i køleskabet, imens du laver karamellen.

Karamellag:

Smelt karameller og fløde i en lille gryde, til alle karamellerne er smeltet. Hæld karamellen over tærten og stil den på køl igen.

Fudge:

Smelt chokoladen og vend den ned i den kondenseret mælk. Det skal blive til en tyk og blank masse. Smør det ud over tærten med karamel. Pynt tærten med Center chokolader. Stil tærten på køl indtil den skal spises. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

31 Comments
  1. Uh, det var et godt spørgsmål! Måske kan du prøve at lave den i et ildfast fad, der ikke er for stort 🙂

  1. Jeg har brugt 54,5 % mørk chokolade fra Callebaut kan f.eks. købes her: her . Tærten kan sagtens holde sig nogle dage i køleskabet 🙂 God fornøjelse!

 1. Jeg synes fusen meget hurtig blev stiv og svær at få over karamellen uden at rive op i karamellaget, ved du hvorfor det sker?

  1. Mhh, det er et godt spørgsmål. Var tærten med karamel kold, da du kom fudgen på? Karamellen skal nemlig være størknet helt før der kan hældes noget ud over. Ellers er det min erfaring, at man skal hælde fudgen ud på tærten, så hurtigt som muligt. Jeg håber at det lykkedes for dig. Rigtig god aften! 🙂

 2. Ser så lækkert ud – skal helt klart prøves 🙂 Hvor har du fundet Werthers Soft Caramels? Har været i flere supermarkeder nu men uden held.

  1. Tak! Jeg fandt karamellerne i Bilka, men de kan sikkert også fås andre steder. Ellers virker andre bløde flødekarameller også fint 🙂 Jeg håber, at du finder dem. Rigtig god dag!

  1. Ja, det kan du sagtens, men jeg vil dog anbefale at lave tærten 1 dag i forvejen 🙂 God fornøjelse! Kh Frederikk

 3. Har du et ca bud på hvor meget der er i sådan nogle poser med karameller? Jeg har nemlig ikke kunne finde nogle, og må derfor i bland-selv slikafdelingen 🙂

 4. Hvilken størrelse tærtefad vil du anbefale, hvis man anvender et rundt i stedet for?
  Og har du et glutenfrit alternativ til digestive? 🙂

  1. Jeg vil sige et tærtefad på ca. 22 cm vil passe fint 🙂 Der findes glutenfrie Digestive kiks, men ellers kan du blende nogle mandler eller hasselnødder til fint mel. Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

 5. Er spændt på kagen. Jeg har brugt Werthers Original, som anbefalet, men jeg synes godt nok de er hårde… ? Og det virker som om karamellaget er meget hårdt. Den er i køleskabet nu, så det bliver spændende om vi kan skære den.

 6. Hej Frederikke. Ved du hvilke andre flødekarameller der kan bruges? Sådan ved navn, eller skal de bare være bløde 😀

  1. I princippet kan guldkarameller bruges, selvom der er chokolade rundt om, Riesen kan også bruges 🙂

 7. Hej igen.
  Nu har jeg været på jagt efter en lang form, men blev nødsaget til at købe en rund. Kan den ikke laves i en rund hvor den er 24cm?

 8. I stedet for pose angivelser, kan du så ikke skrive gram på karamellerne? Og gøre noget ekstra ud af at fremhæve at der er tale om bløde. Har købt de hårde, da jeg først i kommentar sporet opdagede det. Havde blot læst Werters🙉🙈🙊☺️

  1. Det er jo lige præcis, hvad der står i ingredienslisten: 2 poser flødekarameller (bløde), f.eks. Werthers Original Soft

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.