Lagkage med jordbær-rabarbermousse - opskrift på skøn sommerlagkage
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Lagkage med jordbær-rabarbermousse

Annonce for Magasin Du Nord

Lagkage med jordbær-rabarbermousse – en sommerskøn og frisk lagkage med luftige lagkagebunde og vidunderlig mousse. Jeg har lavet denne lagkage med min nye bedste køkkenven, nemlig den flotte røde KitchenAid køkkenmaskine, som netop er lanceret i forbindelse med KitchenAids 100 års jubilæum. Der er flere produkter i Queen Of Hearts serien og nogle af dem er nu på tilbud i Magasin, se her.

Lagkagebundene er min yndlings opskrift på luftige og meget lette lagkagebunde. Lagkagebundene kan sagtens bages 1-2 dage i forvejen, så skal du bare sørge for at pakke dem godt ind. Skær dem dog først ud, når du skal samle kagen, så lagkagebundene ikke når at blive tørre. Moussen består af en vidunderlig kombination af danske jordbær og rabarber (fra haven). Det er altså nogle af de bedste danske sommerråvare! Kagen er pyntet med en hvid chokoladeganache farvet med rød pastafarve, så den matcher til den røde maskine. Rigtig god fornøjelse!

Lagkage med jordbær-rabarbermousse

Ingredienser

Lagkage med jordbær-rabarbermousse ( ca. 10-12 stykker): Lagkagebunde:
Jordbær-rabarbermousse:
Rød ganache:
Derudover:

Fremgangsmåde

Lagkagebunde:

Tænd ovnen på 175 C varmluft. Pisk æggene skummende. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk til massen bliver lys og luftig. Kom vandet i. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver sammen og sigt det i æggemassen. Vend melblandingen i æggemassen med en dejskraber. Fordel dejen i 2 springforme på 23 cm i diameter, beklædt med bagepapir og smurt med smør, og bag bundene i ca. 35 minutter – prøv at stik med en kødnål eller lign., der må ikke hænge dej fast. Dejen hæver meget op, men når du tager den ud af ovnen, så falder den lidt sammen igen. Lad lagkagebundene køle af og vend den derefter ud på en bagerist og lad den køle af.

Jordbær-rabarbermousse:

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 20 minutter. Imens koges rabarber, jordbær, vanilje og rørsukker op i en gryde. Lad det stå og simre i 10 minutter. Tag gryden af varmen og kom husblasen i gryden, så det smelter. Blend jordbær-rabarberblandingen med en stavblender (her kan du enten vælge at si det eller lade det være som det er) og lad det køle lidt af i køleskabet. Pisk fløden til let skum og vend det forsigtigt i jordbær-rabarberblandingen.

Rød ganache:

 

Sådan samler du kagen:

Vælg det fad du gerne vil servere kagen på og start med at befri lagkagebundene fra formene. Skær hver bund en gang igennem, så du i alt har 4 bunde. Læg den første bund på fadet og kom 1/3 del af moussen på, fortsæt med de resterende bunde og mousse. Slut af med den sidste bund (der skal ikke mousse ovenpå). Stil kagen på køl i min. et par timer eller til dagen efter. Lav hvidchokoladeganache og lad den køle af til stuetemperatur og kom den i en sprøjtepose – ganachen må ikke blive helt kold, for så kan den ikke løbe ned ad kagen, og omvendt må den ikke være varm, for så smelter moussen. Fordel ganachen på toppen og lad den dryppe ned ad kagens sider. Pynt kagen med jordbær. Hvis kagen ikke skal serveres med det samme, så er det vigtigt, at den kommer på køl, så moussen ikke bliver for blød. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

7 kommentarer
    1. Mange tak for svar ? er lige blevet færdig med den, så nu glæder jeg mig til at smage den i morgen ?

  1. Hej Frederikke,
    Tak for dine altid lækre kager. Jeg har dog et frusterende spørgsmål angående mousser. Din opskrift på “Lagkage med jordbær-rabarbermousse“ flyder moussen simpelthen udover fadet – det er så ærgerligt. Har fulgt opskriften til punkt og prikke.

    Kh Pernille

    1. Tak for din søde besked! Øv, hvor ærgerligt! Måske du kan tilsætte et til ark husblas 🙂 Jeg håber meget, at det lykkedes! Kh Frederikke

Skriv en kommentar