Koldskål er en rigtig sommerklassiker og de fleste danskeres favoritspise i sommermånederne! Jeg har givet koldskålen et lille twist og lavet den om til en Koldskålskage. Kagen består af en bund lavet på kammerjunkere, vaniljeprikket kærnemælksfromage med jordbærkant og en hyldeblomstgele med hyldeblomster i. Prøv opskriften lige her:
Koldskålskage med jordbær og hyldeblomst
Ingredienser
Kage til ca. 12 personer Kammerjunkebund:Fremgangsmåde
Kammerjunkebund:
Hak kammerjunkerne groft i en foodprocessor. Smelt smørret og bland det godt sammen med kammerjunkerne. Sæt en springform uden bund på det fad du vil servere cheesecaken på og hæld kiksemassen ned i formen (min form er 27 cm i diameter). Pres massen godt ned i bunden og op ad siderne og sæt formen i køleskabet, imens du laver kærnemælksfromagen.
Kærnmælksfromage:
Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter. Bland kærnemælk, flormelis, citronskal og vanilje sammen i en skål. Smelt husblassen i en skål over vandbad. Bland lidt af kærnemælksblandingen sammen med den varme husblas, så det får samme temperatur og hæld det derefter over i resten af kærnemælksblandingen. Pisk fløden til en let skum og vend det i kærnemælken. Beklæd indersiden af springformen med kageplast. Skær jordbærrene en gang igennem og sæt dem opad kageplasten langs kanten. Hæld forsigtigt kærnemælksfromagen i springformen og sæt kagen på køl indtil fromagen har sat sig (min kage stod 1 døgn).
Hyldeblomstgelé:
Udblød husblas i koldt vand. Kog hyldeblomstsaft op. Smelt husblassen i den varme hyldeblomst og stil det på køl, så det kan køle helt af (det må dog ikke nå at ”sætte sig”). Når gelen er kold, hældes den forsigtigt udover en bred ske, og ned på kagen, så den ikke rammer kagen for ”hårdt”. Fordel lidt hyldeblomster i gelen og stil kagen på køl igen indtil den skal spises.
Befri kagen fra springformen og kageplast. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar