Koldhævede varme hveder - Opskrift på koldhævede varme hveder

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Koldhævede varme hveder

Koldhævede varme hveder – Opskrift på nemme og luftige koldhævede varme hveder. Dette er min bedste opskrift på de helt klassiske hvedeknopper, som spises dagen før store bededag eller om morgnen på store bededag. Og hvis de spises om morgnen på store bededag, så er det helt genialt at koldhæve hvederne.

Der er mange måder at lave hvedeknopper på, men denne opskrift er min favorit, som er med stødt kardemomme. Jeg elsker varme hveder og måden de spises på. De skal nemlig være helt friskbagte, og når de kommer ud af ovnen trækkes de bløde og luftige hveder fra hinanden og flækkes, og så skal de ristes i ovnen for at blive sprøde og gyldne. Herefter nydes de med (tand)smør!

Denne opskrift bruger min mor altid, når der skal bages varme hveder, og den virker hver gang! Prøv også med hjemmelavet rabarberkompot til – det er en sikker vinder! Du kan sagtens bage hvederne nogle dage i forvejen, hvis tiden er knap, og fryse dem ned. Her er min opskrift på alm. hveder og jeg har også en opskrift på surdejshveder. Rigtig god fornøjelse!

Koldhævede varme hveder

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 45 min.
Tilberedning +12 t.
I alt + 12 t.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Koldhævede varme hveder (ca. 10-12 stk.)

Bland hvedemel, sukker, kardemomme og salt sammen i en røreskål. Smuldre smørret heri til en grynet masse. Rør gæren ud i det lunkne vand og hæld det i røreskålen lidt adgangen, imens dejen bliver æltet. Ælt dejen til den er blank og smidig. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen er for “våd”. Lad dejen hæve 15 minutter tildækket.

Beklæd en bradepande med bagepapir eller smurt med smør. Form 10-12 lige store boller af dejen og placer dem tæt sammen i bradepanden, så de kan hæve sammen og få den firkantede facon.

Lad bollerne hæve i 15 minutter med husholdningsfilm over. Kom en plastic pose rundt om og stil hvederne på køl natten over.

Tænd ovnen på 225 C varmluft.

Tag hvederne ud fra køl og lad dem stå ved stuetemperatur imens ovnen varmer op (gerne 30-45 minutter). Pensl hvederne med lidt mælk og bag dem i ca. 14-16 minutter til de er gyldne.

Lad hvederne køle af i 10 minutter og skær dem over og rist dem i ovnen ved 200 C varmluft til de er gyldne og sprøde. Server de varme hveder med det samme. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer
  1. Hej Frederikke,
    Kan de tåle at stå på køl i 24 timer, hvis jeg gerne vil bage dem dagen før men de først skal spises til aftenskaffen?

Skriv en kommentar