Klæg chokoladekage med fudge, skumfiduser og Oreos
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Klæg chokoladekage med fudge, skumfiduser og Oreos

Denne klæg chokoladekage med fudge, skumfiduser og Oreos er nærmest det man vil kalde en Oreo Mud Cake. Chokoladebunden er sej og klæg, fudgen er silkeblød og smelter på tungen og Oreosne er sprøde mens skumfiduserne er bløde. Alt i alt en perfekt kage, som sagtens kan laves og pyntes dagen inden servering. Der er til mange personer i denne kage, da den er ret heftig, så skær små delikate stykker. God fornøjelse og dejlig weekend!

Denne opskrift er inspireret af norske Jenny fra denne blog.

Klæg chokoladekage med fudge, skumfiduser og Oreos

Ingredienser

Mud cake bund:
Chokolade fudge: Derudover:

Fremgangsmåde

Mud cake bund:

Tænd ovnen på 175 C. Smelt smør i en gryde og tag den af varmen. Tilsæt sukker, vaniljesukker og kakaopulver i gryden med smør og rør det godt rundt. Tilsæt et æg ad gangen og til sidst melet. Beklæd en springform på 23 cm i diameter med bagepapir og bag kagen i ca. 15 minutter. Sæt den på køl.

Chokolade fudge:

Varm fløden op til lige under kogepunktet i en tykbundet gryde. Hak chokoladen er rør den i den varme fløde. Tilsæt smørret og rør i gryden til konsistensen bliver tyk.

Fordel halvdelen af mini skumfiduser på den afkølede kagebund og hæld fudgen udover. Pynt med resten af skumfiduserne og Oreos. Sæt kagen på køl i mindst 4 timer, men gerne natten over. Befri kagen fra springformen og placer kagen på et fad. Server kagen helt kold. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar