Kanel-bananbrød – Opskrift på det lækreste og mest svampede kanel-bananbrød med remonce og glasur. Dette bananbrød er en blanding mellem et kanelbrød og bananbrød. Det består af en lækker dej, som ikke kræver røremaskine, hvor der er banan og kærnemælk i.
Halvdelen af dejen hældes i en brødform og så kommes der en kanel-remonce på, som swirles rundt i dejen. Dette gentages igen, så det lækre kanelsnask er inde i bananbrødet og ovenpå. Det bliver helt karamelliseret rundt i kanten og er så lækkert. Jeg kommer glasur på kagen, som man også gør på et kanelbrød, men det kan man sagtens undlade. Rigtig god fornøjelse!
Kanel-bananbrød
Ingredienser
DejFremgangsmåde
Dej
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Smelt smørret i en lille gryde. Mos bananerne med en gaffel og bland ned i smørret og tilsæt kærnemælk.
Bland hvedemel, brun farin, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i en skål. Tilsæt banan-smørblandingen og rør godt rundt. Dejen skal ikke piskes. Tilsæt et æg ad gangen imens der røres i dejen med en dejskraber til dejen er ensartet.
Remonce
Bland smeltet smør med brun farin og kanel.
Beklæd en brødform (ca. 2,5 L)med bagepapir.
Hæld halvdelen af dejen i formen og kom halvdelen af remoncen på og rør det lidt ud i dejen med en kniv. Hæld resten af dejen på samt resten af remoncen og lav swirls i dejen med en kniv.
Bag bananbrød i ca. 50 min. Lad brødet blive i formen i 15 min., hvorefter det tages op af formen og over på en bagerist, for at afkøle.
Glasur
Rør flormelis og vand sammen til en glasur.
Hæld glasuren over det afkølede bananbrød. Skær brødet i skiver og server. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hvor stor en brødform benytter du? Eller hvilken størrelse springform ville man eventuelt benytte?
Jeg bruger en brødform på ca. 2,5 L 🙂
Kan man erstatte kærnemælk med letmælk?
Ja, man kan sagtens bruge mælk 🙂
Kan de fryses😀?
Ja, det kan den sagtens 🙂
Bedste bananbrød ever, det bliver denne opskrift jeg kommer til at bruge fremover, både smag og konsistens er i top.