Græskarkage med chokolade fudge frosting – Opskrift på den bedste svampede kage med græskar, chokolade fudge frosting og kaffe. Denne græskarkage lavet med hokkaido græskar, er meget nem at lave og den smager fantastisk. Kagen består af en dej med hokkaido græskarpuré, kaffe og en masse lækre krydderier. Alle ingredienser til dejen piskes sammen i en og samme skål og hældes i en form og bages. Det er altså den nemmeste dej. Ovenpå kagen er der en lækker blød chokolade fudge frosting med chokolade, kaffe, smør, flormelis og mælk. Frosting laves på en lidt speciel måde, da ingredienserne smeltes sammen og herefter piskes de med flormelis og tilsidst afkøles frostingen, til den er smørbar og kan smøres på kagen.
Kagen er perfekt at servere til eftermiddagskaffen og den er perfekt at bage dagen inden servering, så den rigtig kan trække smag. Rigtig god fornøjelse!
Opskriften er lavet i samarbejde med Nespresso, men dette indlæg er ikke en del af samarbejdet.
Græskarkage med chokolade fudge frosting
Ingredienser
GræskarpuréFremgangsmåde
Græskarpuré
Kom græskartern i en gryde med brunfarin og vand. Kog det op til græskaret er mørt. Blend med en stavblender til en ensartet græskarpuré og lad det afkøle.
Græskarkage
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Kom alle ingredienserne inkl. græskarpuré i en røreskål og pisk dejen til en ensartet glat dej i ca. 1-2 minutter. Hvis du oplever at dejen skiller, så gør det ingen ting, den skal nok blive god alligevel. Beklæd en form på 25×25 cm med bagepapir. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 25-30 minutter. Stik i kagen med en kødnål for at se om kagen er bagt. Lad kagen afkøle.
Chokolade fudge frosting
Kom chokolade, smør, mælk og kaffe i en gryde og lad det hele smelte sammen ved lav varme. Rør det sammen til en ensartet masse.
Hæld massen i en røreskål og pisk det i et par minutter. Tilsæt flormelis og pisk det sammen til en tyk og cremet masse. Hæld frostingen op i en beholder og afkøl den indtil den er smørbar, den må ikke blive alt for hård, så kan den ikke smøres over kagen.
Smør chokolade fudge frosting udover grækarkagen og server kagen. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hej,
Tak for opskrift 🙂 Er det mon 2 tsk bagepulver og ikke 2 spsk?
Det er 2 spsk. 🙂
Lader du skrællen blive på græskarret, eller skal den skæres fra?
Skære du hele græskar med skallen?
Hvordan skal kagen opbevares bagefter? På køl?
Ja, den skal opbevares på køl 🙂
Hejsa.
Græskar ternene er det uden skrællen?
Mvh
Græskaret skal skrælles 🙂