Græskarboller opskrift - Lækre svampede græskarboller

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL NYTÅRSAFTEN LIGE HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Græskarboller

Græskarboller er en lækker og sund bagværk, der er ideel til efteråret. De er lavet med ingredienser som mel, gær, sukker, salt, græskarpuré og ofte krydderier som kanel og ingefær, hvilket giver en skøn smag.

Forberedelsen er simpel: dejen formes til boller og får lov til at hæve, inden de bages. Den varme duft, der spreder sig i hjemmet, er en fantastisk efterårsoplevelse. Græskarboller kan spises som morgenmad med smør eller marmelade, eller blot som en snack i løbet af dagen.

De kan også fryses, så du kan nyde dem senere. Det er en sjov aktivitet at bage græskarboller, især med børn, og det skaber gode minder sammen. Alt i alt er græskarboller en perfekt måde at fejre sæsonens smag på.

 

Græskarboller

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 1 t. 30 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 2 t.

Ingredienser

Græskarboller (12 stk.)

Fremgangsmåde

Græskarboller

Lun mælken til den er lillefinger varm i en gryde. Opløs gæren heri. Tilsæt revet græskar og rør det rundt. Hæld det op i en skål til en røremaskine. Tilsæt kardemomme, honning, creme fraiche, hvedemel og salt. Ælt dejen til den slipper skålen. Dæk skålen med et fugtigt klæde og lad dejen hæve ved stuetemp. i 30 min.

Del dejen i 12 lige store dele og form til boller. Placer bollerne med lidt mellemrum på en bageplade med bagepapir. Dæk med et fugtigt klæde og lad bollerne hæve ved stuetemp. i 1 time.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med græskarkerner. Bag bollerne i ca. 15 min. i midten af ovnen. Bollerne skal være gyldne. Lad dem afkøle på en rist og server. Velbekomme!

Bedøm

Græskarboller

Dejlige, store og svampede boller med revet græskar og kardemomme i dejen.  Disse boller har en super flot farve fra hokkaido græskar og en dejlig smag og konsistens. Jeg skyller græskaret grundigt, og beholder skrællen på, da den er med til at give bollerne den flotte orange farve. Bollerne er super nemme at lave og de kan holde sig svampede i et par dage. De er også super perfekte at fryse ned. Prøv også at tilsætte mørke rosiner eller tørrede tranebær i dejen.

Prøv min opskrift på gulerodsboller her. Rigtig god fornøjelse!

 

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar