De lækreste glutenfrie broccolifladbrød, som er helt perfekte til toast. Jeg har lavet broccolifladbrød mange gange, men jeg har ikke lavet dem i en glutenfri version, som denne opskrift. Hold da op hvor blev de gode. Det er så nemt med broccolifladbrød, da alle ingredienserne blot blendes sammen til en ensartet masse og derefter flades ud på et stykke bagepapir. Disse glutenfrie broccolifladbrød består bl.a. af HUSKpulver, som er loppefrøskaller, revet cheddar og oregano. Fladbrødene kan også laves med blomkål eller halvt blomkål halvt broccoli. Jeg elsker at bruge disse fladbrød til toast med massere af ost, god skinke, tomat og evt. pesto. Brug også brødet som sandwichbrød. Brødene kan holde sig i et par dage på køl, pakket godt ind, men de kan også sagtens fryses ned. Hvis du ikke ønsker at lave brødene i en glutenfri version, så kan du tilsætte et par skefulde havregryn i dejen. Rigtig god fornøjelse!
Glutenfrie broccolifladbrød
Ingredienser
Glutenfrie broccolifladbrød (ca. 8-10 brød)Fremgangsmåde
Glutenfrie broccolifladbrød
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Del broccolihovedet i mindre buketter og skær stokken i små tern. Blend det hele i en foodprocessor. Tilsæt mandelmel, æg, HUSK, bagepulver, oregano, salt og revet ost. Blend det hele sammen til en ensartet masse. Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld broccolimassen ud på bagepapiret. Smør det ud med en dejskraber til det er jævnt fordelt over det hele. Hvis massen er svær at arbejde med kan du gøre dine hænder våde og brede massen ud med dem. Drys herefter med sesamfrø og bag brødet i ca. 25 minutter til det er gyldent. Lad brødet køle af og skær det herefter ud i ca. 8 lige store stykker.
Skriv endelig en kommentar
Kan man bruge noget andet istedet for HUSK?
Jeg har brugt 1 dl. Havregryn. De blev rigtig fine