Daim tærte – Opskrift på hjemmelavet Daim tærte med sprøde og seje mandelbunde, blød vaniljesmørcreme og ganache med Daim crunch. Denne kage med Daim er inspireret af mandeltærten med Daim fra Almondy, som man kan købe på frost i de fleste supermarkeder og i IKEA. Her har jeg lavet kagen i en hjemmelavet version, hvor kan består af sprøde og sejen marengsbunde med hakkede mandler i, som lægges sammen med en lækker vaniljesmørcreme, hvor man koger en vaniljecreme, som, når den er kold, piskes sammen med blødt smør. Kagen pyntes med en mælkechokolade ganache med hakket Daim i.
Denne Daim kage er så lækker og dejlig sprød, sej og blød. Kagen kan sagtens laves og samles dagen inden servering, så den kan stå og trække smag og bliver lækker i konsistensen. Mandelbundene sprøjtes ud på et stykke bagepapir, hvor der er tegnet en cirkel med 23 cm i diameter, så man får 3 lige store bunde. Her anbefaler jeg at bruge f.eks. en springform der måler 23 cm. Når vaniljesmørcremen laves, så koges der først en vaniljecreme, som skal køle helt af. Herefter piskes vaniljecremen sammen med pisket blødt smør. Det kan godt ske, at cremen begynder at skille lidt, men det kan reddes ved at varme 0,5 dl fløde op og piske sammen med cremen.
Prøv også min opskrift på Færøsk æblekage med marengsbunde, æbleskum og karamel eller min opskrift på Daim mousse med mælkechokolade. Rigtig god fornøjelse!
Jeg har fået inspiration til denne kage hos søde og dygtige Camilla Hamid.
Daim tærte
Ingredienser
MandelbundeFremgangsmåde
Mandelbunde
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Tegn 1 cirkel på 23 cm i diameter i midten af 3 stykker bagepapir. Kom hvert bagepapir på en bageplade.
Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen imens der piskes. Pisk til en sej og luftig marengs. Hak mandlerne fint i en foodprocessor. Vend de hakkede mandler og salt forsigtigt i marengsen. Kom marengsmassen i en sprøjtepose og klip et hul forenden. Sprøjt marengsen i de 3 cirkler.
Du kan sagtens bage 2 bunde på 1 gang. Bag bundene i ca. 20 min. Lad dem afkøle.
Vaniljesmørcreme
Kom æggeblommer, piskefløde, kornene fra vaniljestangen og sukker i en gryde. Varm det langsomt op under piskning. Cremen skal piskes i ca. 10-15 min. og skal blive tyk. Når cremen er tyknet hældes den i en skål og dækkes med husholdningsfilm. Stil cremen på køl i 2 timer eller til den er helt kold.
Pisk blødt smør lyst og luftigt. Tilsæt den kolde creme og pisk godt. Hvis det ligner at cremen er ved at skille, så kan der tilsættes 0,5 dl varm piskefløde.
Fjern forsigtigt 1 mandelbund fra bagepapiret og læg den på et fad. Del vaniljesmørcremen i 3 dele og smør den 1. del på den første bund. Kom næste bund på og fortsæt. Smør resten af vaniljesmørcremen på den sidste bund og stil kagen på køl i 30 min. og imens du laver ganache.
Daim ganache
Varm piskefløden op til lige under kogepunktet.
Kom mælkechokolade og smør i en skål og hæld den varme piskefløde udover. Lad det stå lidt og rør herefter i midten med en dejskraber til ganachen samler sig og bliver blank. Lad den afkøle let. Hak Daim og vend i ganachen.
Hæld Daim ganache på den kolde kage. Hak det resterende Daim og drys udover. Opbevar kagen på køl indtil servering. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar