Clafoutis med kirsebær – opskrift på en fransk kirsebærkage. Lige nu er de store, mørkerøde danske kirsebær allerbedst, og sådan en stor bakke kirsebær lige fra torvet kan altså noget. Jeg elsker kirsebær og synes, at der er noget skønt og luksusagtigt over de flotte bær. Måske er det fordi sæsonen for danske kirsebær ikke er så lang, at der er noget særligt lækkert over disse bær.
Her har jeg brugt de dejlige kirsebær til den franske kirsebærkage, clafoutis, som er supernem at bage. Du skal bare lige beregne lidt tid til at udstene kirsebærrene og til at den skal bage ret længe i ovnen. Selve dejen er lidt som en pandekagedej, der hæver op, når kagen bages. Clafoutis kan også bages med f.eks. brombær, hindbær eller rabarber. Rigtig god fornøjelse!
Clafoutis med kirsebær
Ingredienser
ClafoutisFremgangsmåde
Clafoutis
Kom æggene i en skål og pisk dem godt sammen. Tilsæt rørsukker og vaniljesukker/pasta og pisk det skummende. Tilsæt melet, salt, græsk yoghurt, sødmælk og fløde, og pisk dejen sammen. Den bliver som en tynd pandekagedej. Lad dejen stå og hvile i mindst 10 min.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Orden imens kirsebærrene: Skyl og tør bærrene, skær dem over og fjern kirsebærstenene. Smør en tærteform på ca. 30 cm i diameter, eller et ildfast fad, grundigt med smør og drys med lidt rørsukker. Fordel kirsebærrene i formen og hæld dejen over bærrene. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40-50 min. Den skal være gylden og dejen skal være hævet lidt op rund omkring bærrene og gennembagt. Lad kagen køle lidt af, den falder lidt sammen, og drys den med flormelis. Den smager bedst lun og skal helst spises samme dag. Server kagen som den er eller med lidt vaniljeis eller flødeskum og et par friske kirsebær til pynt. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar