Chokoladelagkage med overdrevet chokolade topping - Frederikke Wærens

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Chokoladelagkage med overdrevet chokolade topping

Det kan vidst ikke komme bag på nogen at jeg ELSKER chokolade, så derfor er denne kage dedikeret til alle os chokoladeelskere. Den består af de mest svampede og luftige chokoladebunde og den blødeste chokoladesmørcreme. Og så er der alt pynten, som jo kan varieres alt efter, hvad man er til. Jeg har brugt KitKat, Maltesers, Center, Toffifee, hindbær og jordbær. Husk at brug hashtagget #frederikkewaerens, hvis du bager mine kager. Det er så hyggeligt at se alle jeres flotte kreationer! Her kommer opskriften:

Chokoladelagkage med overdrevet chokolade topping

Ingredienser

3 luftige chokoladelagkagebunde:
Chokoladesmørcreme:
Toppings:

Fremgangsmåde

3 luftige chokoladelagkagebunde:

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen imens der piskes. Bland de tørre ingredienser sammen og vend dem i det i dejen, imens du skiftevis tilsætter mælk. Fordel dejen i 3 springforme (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir og drysset med kakaopulver i bunden. Bag bundene i ca. 30 minutter ved 180 C. Lad dem køle helt af.

Chokoladesmørcreme:

Smelt chokoladen i en gryde og lad den køle lidt af. Imens piskes det bløde smør med flormelis og vaniljesukker til det er lyst og luftigt. Hæld chokoladen i og pisk. Tilsæt fløden lidt ad gangen og pisk det til det får en cremet og luftig masse. Stil cremen på køl indtil den skal bruges.

Sådan samler du kagen:

Vælg det fad du gerne vil servere kagen på og start med at befri lagkagebundene fra formene. Skær hver bund en gang igennem, så du i alt har 6 bunde. Læg den første bund på fadet og smør et godt lag chokoladesmørcreme på. Gentag indtil du har den sidste bund med smørcreme på. Smør kagen op med resten af smørcremen. Pynt kagen med chokolader og bær. Hvis kagen ikke skal serveres med det samme, så er det vigtigt, at den kommer på køl, så smørcremen ikke smelter. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar