Chokoladekage med flødeostcreme – Opskrift på svampet og lækker chokoladekage bagt i brødform med den lækreste flødeostcreme med mælkechokolade. Denne kage er så god. Den er svampet og saftig i midten og har en sprød kant udenpå. Kagen er en svampet chokoladekage med espresso og chokoladeknapper. Kagen bages i en brødform som smøres med smør og drysses med sukker. Når kagen er bagt så skæres den i skiver, som sprøjtes med den lækreste flødeostcreme med flødeost, piskefløde, flormelis og smeltet mælkechokolade.
Pas på med at piske cremen for meget, da cremen hurtigt kan skille. Hvis den virker for tynd, så gør det ikke noget for chokoladen gør den tykkere efter et par minutter, da den størkner, når den piskes sammen med den kolde flødeost og piskefløde.
Prøv også min opskrift på bananbrød, som også pyntes med en creme, her er det en karamelcreme. Rigtig god fornøjelse!
Chokoladekage med flødeostcreme
Ingredienser
ChokoladekageFremgangsmåde
Chokoladekage
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Bland hvedemel, sukker, kakao, bagepulver, natron og salt sammen i en skål. Tilsæt æg, neutral olie og mælk. Rør det hele godt sammen. Vend den varme kaffe i til en tynd og glat dej. vend tilsidst chokoladen i.
Smør en brødform med smør og drys med sukker hele vejen rundt. Hæld dejen i formen og bag kagen i 35 min. Lad kagen afkøle.
Flødeostcreme
Smelt chokoladen i en skål over vandbad og lad den afkøle.
Pisk hurtig flødeost, piskefløde og flormelis sammen. Tilsæt den smeltede og afkølede chokolade imens der piskes. Pas på med at piske for meget, cremen skiller hurtigere. Hvis den virker for tynd, så gør det ikke noget for chokoladen gør den tykkere efter et par minutter. Kom cremen i en sprøjtepose med en rundt tyl.
Skær kagen i skiver og sprøjt cremen på. Pynt med revet chokolade. Server. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar