Blommekompot - Hjemmelavet kompot med blommer

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Blommekompot

Blommekompot – Opskrift på nem og lækker blommekompot med kanel, vanilje og kardemomme. Blommekompot er så lækkert og det er så nemt at lave kompot selv. Denne kompot består af blommer, sukker, kanelstænger, vanilje og kardemomme.

Jeg har brugt frosne blommer, som jeg havde fået af min mormor, som hun har plukket i sin flotte have. Da blommerne var frosne, så tilsatte jeg ikke vand ved dem, da de frigav en masse væske. Hvis du bruger friske blommer, så kan der godt være behov for at tilsætte lidt vand ved. farven på kompotten afhænger af, hvilken sort blommer der bruges. Der kan nemt justeres i mængden af sukker, afhængig af hvor syrlige eller søde dine blommer er.

Brug blommekompotten på skyr, yoghurt, havregrød, pandekager eller vafler. Kompotten kan også bruges som marmelade på brød eller til blommetrifli med makroner og flødeskum. Kompotten kan holde sig på køl i op til 1 uge. Rigtig god fornøjelse!

Blommekompot

Opskrift til 2-4 personer

Ingredienser

Fremgangsmåde

Skær blommerne i halve og fjern stenen.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret og kom blommer, vaniljesukker, resten af sukkeret, de tomme vaniljestænger, kanelstænger og kardemomme op i en gryde.

Kom låg på og bring det forsigtigt i kog. Tilsæt evt. vand, hvis der ikke er nok væske ved.

Kog blommerne møre i ca. 15-20 min. møre og rør i dem undervejs. Fjern herefter kanelstænger og vaniljestang. Kom kompotten i et glas med låg og opbevar på køl. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar