Snurrer med fyld af “den du ved nok” kage. Jeg fik pludselig ideen til disse snurrer, og heldigvis blev de vildt gode og rigtig snaskede og lækre. Jeg viste en video på Instagram af disse snurrer og jeg skal da ellers lige love for at en opskrift blev kraftigt efterspurgt. Snurrerne er fyldt med remonce, som bl.a. består af kokosmel, kakao og kaffe præcis som “den du ved nok” kagen. Jeg har også tilsat lidt revet marcipan til remoncen for at få dem mere snaskede. Derudover er der en glasur ovenpå snurrerne som også består af kaffe og kakao og et drys kokosmel. Jeg er nærmest gået amok i snurrer opskrifter her på det seneste, tjek de andre opskrifter ud her. Hvilke snurrer skal jeg mon lave næste gang?? Rigtig god fornøjelse!
Snurrer med fyld af "den du ved nok" kage
Ingredienser
(Opskrift til ca. 14-16 snurrer) DejFremgangsmåde
Dej
Start med at opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt salt, sukker, æg, smør og kardemomme og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen. Tilsæt derefter melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et viskestykke.
Sukkersirup
Kog vand og sukker op i en lille gryde til sukkeret er opløst. Lad det køle af.
Remoncen
Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil remoncen til side, til den skal bruges.
Sådan laver du snurrerne
Rul dejen ud i en firkant. Smør remoncen omhyggeligt ud på hele dejen og luk halvdelen af dejen over, sådan at dejen ligger dobbelt. Del dejen i ca. 14-16 aflange stykker på ca. 5 cm i bredden. Tag hvert dejstykke og sno dem. Man skal gøre det lidt forsigtigt for, at al remoncen ikke ryger ud. Rul derefter den snoede dej sammen som en snegl, og slut med at fold den ikke-gennemskårne dej-ende ind under sneglen. Det gør ikke noget, at snurrerne bliver lidt ”snaskede”. De skal nok blive fine alligevel.
Sæt snurrerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur. Pensl dem herefter med sammenpisket æg og drys evt. med lidt perlesukker, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 225°C i ca. 16-18 minutter, til de er gyldne. Tag snurrerne ud af ovnen og pensl sukkersiruppen på.
Lad snurrerne køle lidt af på en rist. Lav glasuren ved at røre ingredienserne sammen til en ensartet masse. Tilsæt evt. mere kaffe eller kogende vand. Dryp glasuren udover hver snurrer og drys til sidst med kokosmel. Server snurrerne imens de stadig er lidt line. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hej Frederikke
Tænker du det er muligt at lave dejen uden brug af røremaskine?
Mvh Kristine
Ja, det kan man sagtens 🙂
Hvis man ønsker at fryse dem, vil du så anbefale man gør det før eller efter de er bagt? ☺️
Begge dele er super!