Jordbærtærte muffins! Jordbærtærte er nok en af mine aller aller yndlings kager, og især når den bliver pyntet med friske og søde danske jordbær. Jeg har her tryllet jordbærtærte om til muffins og de smager SÅ skønt! En svampet marcipanmuffin med kagecreme i midten, mørk chokoladeganache lag, kagecreme (igen) og pyntet med jordbær, hakkede pistacienødder og hyldeblomster. Kagerne kan sagtens laves glutenfrie, byt blot hvedemel ud med mandelmel. Kagecremen kan med fordel koges et par dage i forvejen. Rigtig god fornøjelse!
Jordbærtærte muffins
Ingredienser
Jordbærtærte muffins (12 stk.): Marcipanmuffins:Fremgangsmåde
Marcipanmuffins:
Tænd ovnen på 185 C varmluft.
Pisk smør, sukker, marcipan og vaniljesukker sammen. Tilsæt et æg adgangen, imens der fortsat piskes. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen i en skål og pisk det i dejen. Fordel dejen i muffinsforme (kan købes her *reklamelink) og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter. Lad dem køle af.
Kagecreme:
Lav evt. kagecremen en dag i forvejen. Pisk æggeblommer og sukker helt lyst og luftigt. Tilsæt melet og pisk igen. Kog mælken op med vaniljestangen; rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt mælken til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og kom dem i cremen. Varm cremen op under piskning, til den netop koger. Hæld den op i en skål og lad den afkøle.
Chokoladeganache:
Smelt chokolade og smør i en lille gryde ved svag varme indtil det er smeltet og er blevet til en ensartet masse.
Sådan samler du dine muffins:
Lav en fordybning med en kniv i midten af alle muffins. Kom halvdelen af kagecremen op i en sprøjtepose med en rund tyl (f.eks. denne *reklamelink). Fyld fordybningen op med kagecreme. Fordel ganachen på kagerne og stil kagerne på køl, så ganachen kan sætte sig. Pisk imens fløde til en let skum og vend det forsigtigt sammen med resten af kagecremen og kom den op i en sprøjtepose med en rund tyl. Sprøjt kagecreme ud på hver muffin og pynt med jordbær, hakkede pistacienødder og hyldeblomster. Stil kagerne på kæl indtil de skal spises. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Skal man bruge de forme du har brugt for at få et godt resultat eller kan man evt bruge nogen man kan købe i en butik? Skal nemlig bruge dem lørdag
Nej, du bruger bare lige de forme du har. Men med disse forme passer mængden af dej til at lave 12 cupcakes. Derfor hvis dine forme er lidt mindre, bliver der måske til flere cupcakes. Jeg håber, at det giver mening 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke
Hvis man laver dejen og fylder med creme og topper med chokolade, kan de så fryses ned og så pyntes med flødeskum og jordbær når de skal bruges??
Ja, det kan du sagtens 🙂 Rigtig god fornøjelse!
Kan man bruge andet end kartoffelmel? Har været i flere butikker (Netto, fakta, Rema og Føtex), og de har ikke haft det 🙂
Hej Frederikke
Jeg ELSKER virkelig dine skønne opskrifter! Og jeg benytter dem flittigt!
For første gang undrer jeg mig dog over, at du bruger hvedemel i kagecremen. Jeg har netop forsøgt mig med denne opskrift, men cremen måtte i skraldespanden. Synes den smagte for meget af mel. Istedet lavede jeg en med majsstivelse, som jeg synes blev bedre.
Alt andet blev super lækkert ! 🙂
Hej FrederikKe!
Hvis man vil lave cremen med majsstivelse istedet, er det så bare 30g ligesom hvedemelent?
Jeg glæder mig så meget til at komme igang!
Ja, det kan man sagtens 🙂
Lige en ting til, hvornår skal fløden i?
Kan man bage kagerne dagen før? Hvis ja, hvordan skal de opbevares.
Ja, det kan man sagtens. De skal opbevares på køl i f.eks. en luftæt beholder 🙂
Hej.
Jeg overvejer at lave disse til en fødselsdag, kan jeg bage muffinsene dagen før og så nøjes, at samle dem på dagen efter?
Ja, de kan sagtens bages dagen før 🙂