Glutenfri mandelsmåkager - Sprøde glutenfri mandelsmåkager

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL JULEN HER!

Dansk English
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Glutenfri mandelsmåkager

Glutenfri mandelsmåkager – Opskrift på sprøde glutenfri mandelsmåkager med appelsinskal. Disse julesmåkager med mandler og appelsin er så lækre og inspireret af min opskrift på Aristokrater. Her har jeg lavet dem i en glutenfri version, hvor hvedemel er skiftet ud med rismel, mandelmel og kartoffelmel. Når dejen er lavet så rulles den til pølser, som opbevares på køl indtil dejen er helt kold og klar til at skæres i tynde skiver. De tynde skiver bages til de er helt gyldne og sprøde. Selve dejen er hurtig at lave og de er også hurtige at bage, dog skal dejen stå på køl min. et par timer, da den skal være helt kold.

Tag kun en rulle af gangen ud af køleskabet, som du skal bruge, og læg dejen ind i køleskabet igen, hvis den bliver for varm. Småkagedejen kan sagtens holde sig 1-2 uger i køleskabet eller 2-3 måneder i fryseren. De færdigbagte småkager kan sagtens holde sig 1 måned i en kagedåse.

Jeg har tilsat revet appelsinskal i dejen, men der kan også tilsættes hakket mørk chokolade eller hakkede pistacienødder. Prøv også min opskrift på glutenfri vaniljekranse. Rigtig god fornøjelse!

Glutenfri mandelsmåkager

Opskrift til 40-50 stk.
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 4 t.
I alt + 4 t.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Pisk smør og sukker blødt. Pisk ægget i. Bland mandelmel, rismel, kartoffelmel og salt sammen. Vend melblandingen i sammen med hakkede mandler og appelsinskal og rør til en ensartet dej.

Del dejen i to og rul dem til en pølse. Pak dem ind i husholdningsfilm og læg dejrullerne på køl i min. 2 timer, men allerhelst til dagen efter.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Skær de helt kolde dejruller i tynde skiver, ca. 3-4 mm, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.

Bag småkagerne i ca. 7 min. Hold øje med dem undervejs. De skal være gyldne. Afkøl småkagerne på en bagerist. Kom de afkølede småkager i kagedåser. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar