Glutenfri gulerodskage - Svampet glutenfri gulerodskage

SE ALLE MINE OPSKRIFTER MED HYTTEOST HER!

Dansk English
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Glutenfri gulerodskage

Glutenfri gulerodskage – Opskrift på svampet og krydret glutenfri gulerodskage med rosiner og cream cheese frosting. Denne glutenfri gulerodskage er så svampet, saftig og lækker. Kagen er lavet ud fra min meget populære opskrift på glutenfri citronmåne,  hvor jeg her har lavet den i en gulerodskage version med krydderier, rosiner, revet gulerødder og cream cheese frosting. Når kagen er bagt, så skal den køle helt af inden den pyntes med luftig og cremet cream cheese frosting med citron og hakkede valnødder.

Jeg har bagt kagen i en glutenfri version, hvor jeg, i stedet for hvedemel, har brugt mandelmel og kartoffelmel. Det giver kagen en helt særlig god konsistens. Kagen bliver simpelthen så svampet og saftig, da der også er revet marcipan i. Hvis du ikke har mandelmel og hellere vil bruge almindelig hvedemel, kan du sagtens tilsætte hvedemel 1:1. Denne svampede glutenfri gulerodskage kan holde sig i flere dage. Den er genial, hvis du skal have kage med til kollegerne. Så kan du nemlig bage den om aftenen, og så er den stadig lækker, når den skal nydes dagen efter. Kagen kan også sagtens fryses ned.

Prøv også min opskrift på one bowl gulerodskage med marcipan eller min opskrift på glutenfri appelsinkage. Rigtig god fornøjelse!

Glutenfri gulerodskage

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 1 t.
I alt + 2 t.

Ingredienser

Glutenfri gulerodskage
Cream cheese frosting
Desuden

Fremgangsmåde

Glutenfri gulerodskage

Tænd ovnen på 185 C varmluft.

Pisk smør, sukker og marcipan sammen. Tilsæt et æg adgangen imens der fortsat piskes. Bland mandelmel, kartoffelmel, bagepulver, vaniljesukker, kanel, allehånde, kardemomme, ingefær og salt sammen i en skål og pisk det i dejen. Vend til sidst revet gulerødder og rosiner i.

Beklæd en springform på ca. 25 cm i diameter med bagepapir og smurt med smør. Fordel dejen i springformen. Bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Læg evt. et stykke stanniol over kagen, hvis den begynder at blive mørk inden den er færdigbagt. Lad den køle af.

Cream cheese frosting

Pisk smør lyst og luftigt. Tilsæt flødeost og pisk godt sammen med smørret. Tilsæt flormelis, vaniljesukker og citronskal. Pisk til en ensartet og cremet frosting.

Smør cream cheese frosting på den afkølede kage og drys med hakkede valnødder. Stil kagen på køl indtil servering. Velbekomme!

 

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar