Æblekage med kærnemælk – Opskrift på svampet kage med æbler, kærnemælk og kanel. Denne kage er så god og utrolig nem at bage. Dejen består af smeltet smør som røres sammen med sukker og kærnemælk med natron i. Herefter vendes der hvedemel, vaniljesukker og kanel samt æbler i tern i. Inden kagen bages, drysses der hakkede hasselnødder på dejen.
Dejen laves uden æg og består af kærnemælk, hvor der røres natron ud i. Dette gør kagen ekstra svampet og saftig. Jeg bruger nogle lidt syrlige æbler, da jeg bedst kan lide, at de ikke er alt for søde, men du kan bruge lige de æbler, som du bedst kan lide. Kagen kan sagtens bages dagen inden servering, den skal bare pakkes godt ind i stanniol og helst stå ved stuetemperatur. Kagen er også god at fryse ned. Prøv også min opskrift på den bedste sprøde og nemme æbletærte. Rigtig god fornøjelse!
Æblekage med kærnemælk
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Smelt smør og kom det op i en skål med sukkeret. Rør det sammen. Rør natron ud i kærnemælken og hæld det i skålen. Tilsæt hvedemel, kanel og vaniljesukker og rør det hele godt sammen med en dejskraber. Skær æbler i tern og vend dem i dejen.
Hæld dejen i en form på ca. 24×30 cm beklædt med bagepapir. Drys med hasselnødder på dejen. Bag kagen i ca. 40 min. Lad kagen afkøle og server herefter. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Jeg kan anbefale at tage kagen ud ca. 10 min før den er færdig… smøre æblemos eller hindbærmarmelade på og så en gang “bedstefars skæg” marengs ovenpå og så bage færdig…
Det blev modtaget helt vildt godt og det smager MUMS
Ej, hvor lyder det bare skønt! Mange tak for det gode tip 🙂