Abrikosmarmelade – Opskrift på skøn hjemmelavet abrikosmarmelade med friske abrikoser, vanilje og citron. Hjemmelavet abrikosmarmelade er så nemt og lækkert at lave. Abrikosmarmeladen består af friske abrikoser, som skæres i tern og koges sammen med vand, vaniljesukker og citronskal. Når det er kogt ud, så tilsættes der syltesukker, som koges til massen er let tyknet. Når abrikosmarmeladen er afkølet, så er den klar til brug. Marmeladen har en perfelt syrlig og sød smag.
Jeg bruger friske abrikoser, som man kan købe i de fleste supermarkeder i juni/juli måned. Man kan også bruge tørrede abrikoser, men de skal ligge i blød i vand i et døgn, før de koges møre i ca. 30 min. I denne marmelade med friske abrikoser er der nogle af abrikoserne, som stadig er i tern, mens andre er kogt ud, det synes jeg giver den bedste konsistens. Man kan også sagtens blende den tilsidst, hvis man ikke ønsker, at der er stykker af abrikoser i. Jeg anbefaler at bruge syltesukker, hvor der er pektin i, som er et naturligt geleringsmiddel, som tykner marmeladen.
Abrikosmarmeladen er perfekt at nyde på en hjemmebagt bolle, knækbrød, pandekager og skyr eller yoghurt. Marmeladen passer også helt perfekt at servere til et ostebord med forskellige oste og kiks. Marmeladen kan holde sig på køl i 1-2 måneder, hvis den er lukket godt til. Prøv også min opskrift på citronmarmelade. Rigtig god fornøjelse!
Abrikosmarmelade
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skyl abrikoserne grundigt, halver dem, fjern stenen og skær abrikoserne i tern. Kom abrikoser, vand, vaniljesukker og citronskal i en gryde.
Kog det op under omrøring. Lad det koge i ca. 10-12 min. Abrikoserne skal koge ud, men der må gerne være nogle hele stykker. Tilsæt herefter syltesukker, rør det godt rundt og kog i yderligere ca. 5 min. Marmeladen skal være tyknet let. Hæld abrikosmarmeladen i skoldede glas med låg og stil dem på køl. Herefter er marmeladen klar til brug. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar