Agurkesalat – Opskrift på nem hjemmelavet gammeldags klassisk agurkesalat med tynde agurkeskiver i eddikelage. Opskriften på denne nemme agurkesalat er min mormors og hun laver en perfekt agurkesalat. Agurkesalaten laves ved at opløse sukker og salt i kogende vand hvorefter der tilsættes lagereddike og friskkværnet peber. Tynde skiver agurker vendes i lagen og så skal agurkesalaten stå et par timer, men gerne på køl til dagen efter.
Hvis du hælder agurkesalaten på et skoldet glas, sørger for at dække agurkerne med eddikelagen og kommer låg på, så kan den holde sig på køl længe. Der kan tilsættes forskellige krydderier i lagen f.eks. hele peberkorn, sennepsfrø, frisk timiankvist eller laurbærblad.
Agurkesalaten smager skønt både sommer og vinter. Vi spiser den hver sommer til gammeldags kyllingesteg med nye danske kartofler og sovs. Om sommeren er agurkesalaten perfekt til at få brugt agurkerne fra drivhuset. Agurkesalaten serveres også til julemiddagen med flæskestegen og også på julefrokostbordet som tilbehør til f.eks. klassiske frikadeller.
Brug også agurkesalaten til hotdogs eller sandwich som flæskestegssandwich. Rigtig god fornøjelse!
Agurkesalat
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skær agurkerne i tynde skiver, dette er nemmest på et mandolinjern.
Kom kogende vand i en skål og tilsæt sukker, salt og peber. Rør til det er opløst. Tilsæt eddike og smag til om der skal mere eddike, sukker eller salt i. Kom agurkeskiverne i og vend dem rundt.
Lad agurkesalaten stå at trække i min. 2 timer, men den kan også stå til dagen efter. Du kan både lade skålen stå på køkkenbordet og i køleskabet. Rør gerne i agurkesalaten undervejs. Herefter er agurkesalaten klar til servering. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar