Aristokrater – Opskrift på sprøde og skønne småkager ved navn Aristokrater. Aristokrater er helt tynde og sprøde småkager, hvor der er hakkede mandler i. Disse småkager har min mormor bagt hvert år til jul, ligeså længe jeg kan huske det. De er altid meget populære i julen og det er nogle småkager, som er virkelig nemme at bage.
Dejen består kun af 5 ingredienser, nemlig smør, sukker, æg, hvedemel og hakkede mandler. Når dejen er lavet så rulles den til pølser, som opbevares på køl indtil dejen er helt kold og klar til at skæres i tynde skiver. De tynde skiver bages til de er helt gyldne og sprøde. Selve dejen er hurtig at lave og de er også hurtige at bage, dog skal dejen stå på køl min. et par timer, da den skal være helt kold.
Tag kun en rulle af gangen ud af køleskabet, som du skal bruge, og læg dejen ind i køleskabet igen, hvis den bliver for varm. Småkagedejen kan sagtens holde sig 1-2 uger i køleskabet eller 2-3 måneder i fryseren. De færdigbagte småkager kan sagtens holde sig 1 måned i en kagedåse.
Du kan tilsætte citronskal i dejen og de hakkede mandler kan skiftes ud med hakkede hasselnødder. Prøv også min opskrift på verdens bedste brunkager eller min opskrift på mine vaniljekranse med bagte mandler. Rigtig god fornøjelse!
Aristokrater
Ingredienser
AristokraterFremgangsmåde
Pisk smør og sukker blødt. Pisk ægget i. Vend mel og hakkede mandler i og rør til en ensartet dej. Dejen må ikke være for blød, den skal være bastant.
Del dejen i to og rul dem til en pølse. Pak dem ind i husholdningsfilm og læg dejrullerne på køl i min. 2 timer, men allerhelst til dagen efter.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Skær de helt kolde dejruller i tynde skiver, ca. 2-3 mm, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.
Bag småkagerne i ca. 6 min. Hold øje med dem undervejs. De skal være gyldne. Afkøl småkagerne på en bagerist. Kom de afkølede småkager i kagedåser. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar