Makronsnitter – Opskrift på hjemmebagte makronsnitter med mørdejsbund, hindbærsyltetøj og makronmasse. Disse nemme makronsnitter er super lækre og har en dejlig smag af hindbær og marcipan. Makronsnitterne består af en mørdejsbund, som forbages og smøres med hindbærsyltetøj. Herefter kommes der en makronmasse på, som blot består af flormelis, marcipan og æggehvider, og kagen bages igen.
Makronsnitter kan laves med forskellige slags marmelader og syltetøj. Prøv også disse snitter med æblemos, som laves på en lidt anderledes måde end dem, som jeg har lavet her. Rigtig god fornøjelse!
Makronsnitter
Ingredienser
BundFremgangsmåde
Bund
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Kom mel og smør i en skål og smuldre smørret i melet. Tilsæt bagepulver, vaniljesukker, salt, sukker, æggeblommer og vand og saml dejen. Den skal være lidt smuldret.
Beklæd en form på 20×20 cm med bagepapir og pres den smuldrede dej godt ned i formen, så det er et jævnt lag.
Bag bunden i 15 min.
Makronmasse
Pisk flormelis, marcipan og æggehvider hurtigt sammen til en klistret masse.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Smør hindbærsyltetøj ud på den bagte bund. Enten kan makronmassen fordeles forsigtigt med en dejskraber ovenpå eller den kan sprøjtes ud med en sprøjtepose.
Bag kagen igen i ca. 18 min. Lad kagen afkøle før den kan skæres i ca. 12 stykker og serveres. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hej bliver kage bagt længe nok til at bruge almindelige æggehvider eller bør det være pasteuriseret æggehvider ?
Vh Birgit
Du skal bare bruge æggehviderne, fra de to æggeblommer, som der bruges i dejen til bunden 🙂