Små filotærter med spinat og bacon – Opskrift på sprøde små filodejstærter med bacon, spinat og mozzarella. De lækreste små tærter, som bages i muffinsform, med filodej, æggemasse med spinat og bacon og mozzarella. De er super nemme at lave og er perfekte at servere til tapas eller buffet.
Tærterne kan nydes lune eller de kan nydes kolde. Vær dog opmærksom på, at filodejen ikke er så sprød, når den bliver kold, men de smager stadig godt. Der kan kommes alverdens slags fyld i tærterne. De er også gode som stop-madspild-tærter, da der kan kommes forskellige rester fra køleskabet i. Rigtig god fornøjelse!
Små filotærter med spinat og bacon
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 185 C varmluft.
Pisk æg, creme fraiche og salt og peber sammen.
Tilsæt stegt bacon.
Hak spinaten lidt og tilsæt den i æggemassen.
Skær hver filodej-ark ud i 12 firkanter (ialt 36 stk.), der er lidt større end hullerne i en metalfmuffinsform.
Smør hvert hul med olie.
Placer 3 stk. filodej-firkanter forskudt ovenpå hinanden og tryk dem ned i hullerne i muffinsformen (se videoen).
Fordel æggemassen og drys med mozzarella tern.
Bag i ca. 15-18 min.
Lad dem afkøle på en rist.
Server lune eller afkøl dem. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar