Hindbærroulade – Opskrift på den lækreste roulade med hindbær. Denne roulade består af en luftig kagebund med hasselnødder, som smøres med og rulles om en lækker hindbærskum. Jeg har pyntet rouladen med ekstra hindbærskum, friske hindbær og hakkede hasselnødder. Den kan også pyntes med revet hvid chokolade, pistacienødder eller citronmelisse. Rouladen behøver ikke at blive pyntet, den smager også skønt, som den er. Hvis du ikke kan lide eller tåle hasselnødder, så kan de sagtens undlades eller skiftes ud med hakkede mandler i stedet for.
Denne hindbærroulade laver min tante altid, og den smager så skønt! Den smager endnu bedre, når hindbærsæsonen starter, så der kan bruges friskplukkede hindbær i rouladen. Rouladen kan sagtens fryses ned og blot tages op 3-4 timer, før servering.
Hvis du vil se andre opskrifter på roulader, så kan du finde mine roulade-opskrifter lige her. Rigtig god fornøjelse!
Hindbærroulade
Ingredienser
RouladebundFremgangsmåde
Rouladebund
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Det tager ca. 10 minutter. Bland kartoffelmel, hasselnødder, hvedemel og bagepulver og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, uden at slå luften ud af dejen. Bred forsigtigt dejen ud på en bageplade (ca.35×40 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagebunden i ca. 8 minutter. Den skal bare lige blive lidt lysebrun. Bunden må endelig ikke få for meget. Tag bunden ud og lad den køle af et øjeblik (den falder lidt sammen her). Placer et stykke bagepapir på bordet og drys papiret med sukker. Vend bunden på hovedet over på papiret og gør et viskestykke vådt og læg henover bunden, hvor bagepapiret sidder fast. Lad viskestykket ligge der til bunden er kølet helt af. Fjern forsigtigt bagepapiret og drys med lidt sukker på bunden. Rul nu bunden ind i det våde viskestykke og lad den ligge der imens du laver hindbærskum.
Hindbærskum
Skold hindbærrene og hæld dem i en si, så de kan tø op og saften kan blive siet fra. Bland flormelis og kartoffelmel i hindbærrene. Pisk fløden med vaniljesukker til en let skum og vend hindbærrene forsigtigt i.
Rul kagebunden ud af viskestykket og placer kagebunden på køkkenbordet. Smør lidt over halvdelen af hindbærskummet ud på bunden. Rul sammen til en roulade og læg den på et fad og stil den på køl i 30 minutter.
Kom det resterende hindbærskum i en sprøjtepose med stjernetyl og pynt rouladen med hindbærskum, hindbær og drys med hasselnødder. Server kagen med det samme eller stil kagen på køl indtil den skal spises. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hvordan skal den rulles ind i et viskestykke? Skal den allerede e’er rulles som en roulade?
Den skal rulles ind i et viskestykke når den er bagt, så bunden “vænner” sig til at være rullet til en roulade 🙂 Se step by step billeder i mine andre opskrifter på roulade 🙂
Den smager helt fantastisk! Den minder mig om min bedstemors hindbærroulade – hun brugte også hakkede hasselnødder i bunden ?