Jeg er ikke banan-fan. Faktisk kan jeg slet ikke lide bananer, men der sker et eller andet når bananer går hånd i hånd med kage, så kan jeg godt spise det! Underligt, ikk? Denne banankage er så svampet og lækker med den blødeste mælkechokoladecreme på. Prøv lige opskriften lige her:
Svampet banankage med lækker mælkechokoladecreme
Ingredienser
Banankage (til ca. 10 personer):Fremgangsmåde
Banankage:
Pisk sukker og smør lyst og luftigt. Tilsæt et æg adgangen imens der piskes. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og si det i dejen. Tilsæt kernemælk. Mos bananerne med en gaffel og vend dem i dejen sammen med den mørke chokolade. Smør en rugbrødsform (min er 25 cm og kan rumme 1,3 L) med smør og hæld dejen i formen. Bag kagen i ovnen ved 180 C i ca. 1 time. Lad kagen køle af.
Mælkechokoladecreme:
Varm fløden op til kogepunktet og fjern gryden fra varmen. Hak chokoladen og hæld den op i fløden og lad den smelte, imens der røres forsigtigt rundt. Hæld massen i en frysepose og kom den i køleskabet i ca. 4 timer eller indtil det er helt afkølet. Du kan også komme den i fryseren, hvis det skal gå lidt hurtigere. Når chokolade-flødeblandningen er helt kold og har samlet sig lidt, piskes den luftig med en håndmixer. Smør chokoladecremen ud på kagen og server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar