Svampet banankage med lækker mælkechokoladecreme - Frederikke Wærens

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Svampet banankage med lækker mælkechokoladecreme

Jeg er ikke banan-fan. Faktisk kan jeg slet ikke lide bananer, men der sker et eller andet når bananer går hånd i hånd med kage, så kan jeg godt spise det! Underligt, ikk? Denne banankage er så svampet og lækker med den blødeste mælkechokoladecreme på. Prøv lige opskriften lige her:

Svampet banankage med lækker mælkechokoladecreme

Ingredienser

Banankage (til ca. 10 personer):
Mælkechokoladecreme:

Fremgangsmåde

Banankage:

Pisk sukker og smør lyst og luftigt. Tilsæt et æg adgangen imens der piskes. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og si det i dejen. Tilsæt kernemælk. Mos bananerne med en gaffel og vend dem i dejen sammen med den mørke chokolade. Smør en rugbrødsform (min er 25 cm og kan rumme 1,3 L) med smør og hæld dejen i formen. Bag kagen i ovnen ved 180 C i ca. 1 time. Lad kagen køle af.

Mælkechokoladecreme:

Varm fløden op til kogepunktet og fjern gryden fra varmen. Hak chokoladen og hæld den op i fløden og lad den smelte, imens der røres forsigtigt rundt. Hæld massen i en frysepose og kom den i køleskabet i ca. 4 timer eller indtil det er helt afkølet. Du kan også komme den i fryseren, hvis det skal gå lidt hurtigere. Når chokolade-flødeblandningen er helt kold og har samlet sig lidt, piskes den luftig med en håndmixer. Smør chokoladecremen ud på kagen og server straks. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar