Småkager med kokos og korender – Opskrift på sprøde småkager med kokos og korender, som en skøn blanding af en småkage og en kokosmakron, og tilsat de små, fine korender, der er bittesmå rosiner med en dejlig intens smag. Desuden er der tilsat friskrevet citronskal i dejen, som passer rigtigt godt sammen med kokos og korender. Har du ikke korender, kan du anvende almindelige rosiner, der lige hakkes i lidt mindre stykker – småkagerne bliver måske ikke helt så pæne som med korender, men smagen vil stadig være dejlig.
Korendersmåkagerne er meget nemme at bage, da ingredienserne blot røres sammen med smeltet smør, hvorefter dejen rulles til små kugler og sættes på en bageplade. Du kan også vælge bare at sætte dejen på pladen med en teske, eller endnu nemmere blot at smøre dejen ud på bagepapiret og skære den ud i passende firkanter, lige når pladen tages ud af ovnen og stadig er varm.
Prøv også min opskrift på min mormors aristokrater med hakkede mandler. Rigtig god fornøjelse!
Småkager med kokos og korender
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme. Tilsæt sukkeret og rør det godt sammen i nogle minutter.
Tag gryden af varmen, tilsæt kokos, mel, salt og citronskal og rør dejen grundigt. Tilsæt ægget og rør igen godt. Du kan evt. bruge en håndmixer. Til sidst blandes korenderne i dejen.
Rul dejen til kugler og sæt dem på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir. Dejen flyder lidt ud under bagning, så sørg for at der er lidt afstand imellem dem. Tryk kuglerne flade, og bag småkagerne øverst i ovnen i ca. 6-7 min, til de er fint lysebrune. Småkagerne skal være sprøde i kanten og lidt seje i midten.
Lad småkagerne afkøle på en bagerist, inden de kommes i en tætsluttende kagedåse. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar