In collaboration with Baileys.
Chokoladefondant med Baileys is og karamelsauce – Opskrift på den lækreste dessert med blødende chokoladefondant med Baileys is og karamelsauce. Denne opskrift har jeg glædet mig til at dele med jer. Det er en lækker, blød og cremet is med Baileys Salted Caramel, varm chokoladefondant med blødende midte serveret med en skøn karamelsauce også med Baileys Salted Caramel. Dette er den perfekte dessert at servere, når du skal overraske dine gæste både til påske, nytår eller til enhver anden lejlighed.
Den velkendte bløde og cremede Baileys smag fremhæver chokoladesmagen på bedste vis, og noterne af karamel giver smagen af den velkendte vaniljeis og karamelsauce et overraskende twist. Det er også lækkert at servere denne dessert med friske bær til den søde smag. Jeg har også serveret den med chokoladepåskeæg, og der kan du blot vælge lige dem du bedst kan lide, eller helt undlade dem.
Chokoladefondant er en af mine favorit desserter, så derfor var jeg heller ikke i tvivl om, at jeg skulle lave en chokoladefondant opskrift, da Baileys spurgte, om jeg kunne udvikle en opskrift med Baileys Salted Caramel. Dog er der ikke Baileys i selve chokoladefondanten, men man kan sagtens tilsætte 2-3 spsk Baileys i dejen. Chokoladefondanten kan laves klar dagen inden servering, ved at komme dejen i ramekinerne og så stille dem på køl og bage dem direkte fra køl. Hvis du ønsker ekstra chokolade i chokoladefondanten, så kan der kommes 2 stykker chokolade i midten af dejen, så bliver der dobbelt op på chokolade.
Prøv også min opskrift på chokolademousse med karamelpopcorn og Baileys lige her. Du kan læse meget mere om Baileys og de forskellige varianter her. Rigtig god fornøjelse!
Jeg skal gøre opmærksom på, at desserten indeholder alkohol.
Warm chocolate fondant with Baileys ice cream and caramel sauce
Ingredients
Ice cream with Baileys Salted CaramelInstructions
Ice cream with Baileys Salted Caramel
Beat the egg yolks, confectioner’s sugar and vanilla paste together into a thick mixture. It will take 5-6 min. Stir in the Baileys. Whisk the cream into a light foam in another bowl. Carefully fold the whipped cream into the egg mixture, so that you don’t knock out the air. Put the ice cream in a mold or container and freeze for 4-6 hours.
Warm chocolate fondant
Melt the chocolate and butter in a bain-marie. Stir until even and combined. Whisk the sugar and the two eggs together until fluffy. Fold in the flour. Then beat the two egg yolks into the chocolate mixture and fold the chocolate mixture carefully into egg mixture, without knocking too much air out of the batter. Grease 4 ramekins with butter. Then divide the batter between the ramekins and refrigerate for 1 hour. Heat the oven to 220 C convection and bake the cakes for 9-10 minutes. It’s really important that you keep an eye on them, so they don’t cook too much. They should be liquid inside, so it’s better to bake the cakes a little too little rather than too much.
Caramel sauce with Baileys Salted Caramel
Make just before serving: Melt the sugar in a thick-bottomed pot. Stir regularly with a wooden spoon so the sugar doesn’t burn. When all the sugar has melted and turned into a golden caramel, add the butter a little at a time and stir until melted. Take the pot off the heat, add the Baileys and stir into a thick, glossy caramel.
To serve
When the cakes are done, turn them out directly onto the plate on which they are to be served. Serve with a scoop of Baileys ice cream and pour the caramel sauce on top and garnish with fresh raspberries and chocolate Easter eggs. Enjoy!
Please write a comment