Autumn pancake cake with apples
Save for later
Foodplanner Pinboard

Autumn pancake cake with apples (with recipe video)!

https://www.youtube.com/watch?v=Vm8wDypqvqI

Autumn means baking time, walks in the forest, apples, and pancakes! And the upcoming autumn break is perfect for such cozy activities. I visited my grandparents’ lovely garden to pick some delicious, crispy Filippa apples, which I have used to make apple puree.

In this delightful pancake cake, I have combined pancakes and apple puree in a modern version of the old-fashioned classic apple cake, where the whipped cream on top has been replaced with a cream made of skyr and whipped cream. The cake is easy to assemble, so both kids and adults can join in the kitchen and help stack it up! Watch my video and get inspired.

Autumn pancake cake with apples (with recipe video)!

Ingredients

Æblegrød:
Pandekager (ca. 15-20):
Skyr-flødeskum:

Instructions

Æblegrød:

Skræl æblerne og skær dem i tern. Kom dem i en gryde og hæld vandet ved. Bring æblerne i kog, og når de er kogt lidt møre, hældes sukkeret over og æblemosen koges færdig. Smag den til – det er forskelligt, hvor meget sukker forskellige typer æbler kræver. Hvis du vil have æblegrøden uden æblestykker, kan du purere den med en stavblender. Det har jeg gjort her, da det gør det nemmere at smøre den ud på pandekagerne. Køl æblegrøden af.

 

Pandekager:

Kom mælken i en skål og tilsæt mel, sukker og salt. Pisk godt til dejen er uden klumper. Tilsæt æggene og pisk igen. Rør natron ud i lidt mælk og kom det i dejen. Bag tynde pandekager på en pande, der ikke er for stor (f.eks. på en pandekagepande). Lad pandekagerne blive helt kolde, inden du lægger pandekagekagen sammen.

Skyr-flødeskum:

Pisk fløden til skum og tilsæt flormelis og vanilje, imens der piskes. Vend skyr i flødeskummet.

Evt. hakkede ristede hasselnødder til pynt

Sådan samler du kagen:

Læg pandekagekagen sammen ved at smøre skiftevis et tyndt lag skyr-flødeskum og æblegrød på hvert lag pandekage.

Pynt kagen med hakkede hasselnødder. Server kagen med det samme, så er den bedst. Er der en rest kage tilovers, kan den dog sagtens holde sig i køleskabet til dagen efter, men den bliver lidt mere kompakt i konsistensen.

Rate

Please write a comment

Write a comment