Brownie med mælkechokolademousse og Toffifee - Frederikke Wærens

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Brownie med mælkechokolademousse og Toffifee

God aften derude i stuerne. Jeg beklager, at der har været lidt stille her på bloggen, men jeg har lidt travlt i øjeblikket, da jeg arbejder på noget spændende, som jeg glæder mig til at I skal se meget snart. I er mange der har spurgt om opskriften på denne brownie med mælkechokolademousse og TOFFIFEE, som jeg oprindelig så hos den sejeste svenske chokoladekage Dronning (jeg har dog lavet den lidt anderledes) se selv lige her. Hun er for vild til det med Kladdkaka og hun har de lækreste opskrifter. Man kan jo pynte brownie/chokoladekager med alt slags topping, så det er bare med at slippe fantasien løs. God bage lyst og rigtig god aften!

 

Brownie med mælkechokolademousse og Toffifee

Ingredienser

Brownie:
Mælkechokolademousse:
Pynt til kagen:

Fremgangsmåde

Brownie:

Smelt chokolade og smør i en gryde ved svag varme. Når det er smeltet piskes sukker i indtil det er opløst. Derefter piskes æggene i chokolademassen. Til sidst tilsættes melet og der piskes igen. Hæld dejen i en springform på 23 cm i diameter beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 25 minutter ved 180°C. Kagen skal føles ubagt når den kommer ud af ovnen, derfor skal den stå på køl i mindst 6 timer (helst natten over).

Mælkechokolademousse:

Smelt chokoladen og lad den køle lidt af. Pisk imens fløden til skum. Vend forsigtigt den smeltede chokolade i flødeskummet så det bliver en ensartet masse. Stil på køl i 1 time.

Pynt kagen:

Befri brownien fra springformen og sæt den på et fint fad. Smør chokolademoussen ud på kagen og pynt med hakkede hasselnødder, hakkede og hele Toffifee og nogle friske hindbær. Sæt kagen på køl igen, så moussen kan sætte sig rigtigt. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

20 kommentarer
  1. Er det nødvendigt at stille kagen på køl i mindst 6 timer? Jeg skal nemlig bruge den i aften. Så vil høre om det kan gå, hvis jeg bager den nu, og den kommer på køl i et par timer?

    1. Hej Anne. Kagen skal helst stå på køl i mange timer, så den kan sætte sig, men hvis du laver den nu, så tror jeg sagtens, at det kan lade sige gøre 🙂 God fornøjelse!

    1. Det plejer ikke at tage så lang tid, men hvis det ikke smelter helt, så gør det altså ikke så meget. Kagen skal jo ind i ovnen bagefter 🙂 God fornøjelse!

  2. Hejsa 🙂
    Jeg plejer altid tjekke, om kagen er bagt færdig ved at stikke en tandstik eller gaffel i midten af kagen. Du skriver kagen skal føles ubagt, men der skal vel ikke hænge dej fast på tandstikken?
    Vh. Maria

  3. Hej Frederikke,
    Vil jeg kunne transportere moussen i et par timer uden mulighed for køl, og så smøre den på kagen?

Skriv en kommentar