Chokolademuffins med hytteost – Opskrift på svampede glutenfri chokolademuffins med hytteost og kaffe. Disse proteinmuffins er så lækre, svampede og luftige. De her muffins består af glutenfrie havregryn, som først blendes til mel, hvorefter de blendes sammen med de øvrige ingredienser til en ensartet dej. Dejen fordeles i muffinsforme og så drysses der hakket mørk chokolade på.
Ingredienserne er bl.a. glutenfri havregryn, mælk, æg, hytteost, kakao, instant kaffe og smagsneutral olie. Jeg bruger 250 g hytteost 1,5 %, men man kan også bruge 4 % hytteost. Man kan ikke smage hytteosten, da den bliver blendet. Hytteosten giver en super svampet konsistens og så bidrager den også med proteiner. Man kan sagtens bruge almindelige havregryn, hvis man ikke ønsker at muffins skal være glutenfri.
Disse muffins kan holde sig i 3-4 dage, gerne på køl. De kan også sagtens fryses ned og er perfekte som en snack eller som en lækker sag i madpakken. Prøv også min opskrift på muffins med banan og squash eller min opskrift på hytteostpandekager. Rigtig god fornøjelse!
Chokolademuffins med hytteost
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Kom havregryn i en foodprocessor og kør det til det bliver til mel. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend til en ensartet dej. Fordel dejen i ca. 12 muffinsforme og drys med hakket chokolade.
Bag i ca. 20-22 min. Lad muffins afkøle. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar